Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:07:10

Зустріч голови ОДА з представниками місцевих телемовників

19.11.2015   17:31Агенцiя

18 листопада, відбулася зустріч голови облдержадміністрації Валерія Куліча з представниками місцевих телеорганізацій. Формальною причиною послугував День працівників радіо, телебачення та зв’язку, який відзначався напередодні, 16 листопада. Проте розмова за чаюванням у кабінеті голови виявилася доволі конструктивною і зачепила практичні питання.

Формально на території Чернігівської області ліцензії Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення мають 32 юридичні особи – місцеві теле- і радіоорганізації. Деякі з цих юридичних осіб мають по кілька ліцензій різних видів. Але фактично на Чернігівщині діють 6 місцевих телемовників, 2 телерадіомовники та 8 – суто радіомовників.

Тому в зустрічі з головою ОДА з нагоди професійного свята комунальні та державні телеканали представляли виконавчий директор філії Національної телекомпанії України «Новгород-Сіверська регіональна дирекція «Сіверська» Валентина Артюшкова, виконавчий директор філії Національної телекомпанії України «Чернігівська регіональна дирекція» Аркадій Білібаєв, генеральний директор комунального підприємства «Телерадіоагентство «Новий Чернігів» Ольга Капустян, директор комунального підприємства «Телерадіокомпанія «Ніжинське телебачення» Сергій Ковальов та директор комунального підприємства «Телекомпанія «Прилуки» Ірина Павлютіна. Від приватних телеканалів до облдержадміністрації завітали Євгенія Анцибор – редактор чернігівського телеканалу «Дитинець», Олександр Поломарчук – директор товариства з обмеженою відповідальністю «Телерадіокомпанія «ТІМ» (Прилуки) і директор приватної телерадіокомпанії «Оріон» (селище Варва). Також до зустрічі долучилася представниця Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення у Чернігівській області Ірина Сенченко.

У ході зустрічі було обговорено декілька важливих для галузі аспектів. По-переше, перехід до цифрового формату мовлення. Згідно з новою редакцією Плану розвитку національного телерадіоінформаційного простору, вимкнення аналогового телебачення у Чернігівській області розпочнеться з 31 грудня 2016 року. Таким чином наразі у місцевих мовників є трохи більше року, аби вирішити питання переходу на трансляцію в цифровому форматі. Національна рада з питань телебачення і радіомовлення, за запевненням її повноважного представника, сприятиме у продовженні роботи компаній, які мовлять в аналоговому форматі, але ще не отримали ліцензій на цифрове мовлення.

Також за чаєм представники державних та комунальних телекомпаній скаржилися голові ОДА на хронічне безгрошів’я. У відповідь на це голова ОДА Валерій Куліч наголосив, що утримання комунальних ЗМІ – прерогатива виключно місцевих органів влади, а що стосується співпраці з обласною владою – повідомив, що державні та комунальні телекомпанії включено до числа учасників Програми висвітлення діяльності обласної державної адміністрації та обласної ради засобами телерадіомовлення в Чернігівській області. За надання послуг із висвітлення діяльності обласної влади Чернігівській ОДТРК раніше надавалося 90 тис. грн на рік, ще по 10 тис. грн. — РДТРК «Сіверська», КП «ТК «Прилуки» та ДКП «ТРК «Ніжинське телебачення».

У новій же обласній Програмі підтримки розвитку інформаційної та видавничої сфер Чернігівщини на 2016 – 2020 роки, розробленій облдержадміністрацією та схваленій обласною радою 10 вересня 2015 року, обсяги фінансування послуг із висвітлення діяльності ОДА збільшені: Чернігівська ОДТРК (філія НТКУ «Чернігівська регіональна дирекція») – 200 тис. грн; РДТРК «Сіверська» (філія НТКУ «Новгород-Сіверська регіональна дирекція») – 50 тис. грн; КП «ТК «Прилуки» – 20 тис. грн; ДКП «ТРК «Ніжинське телебачення» – 20 тис. грн. щорічно.

Крім того, Валерій Куліч звернув увагу телемовників на те, що адміністративно-територіальна реформа та об’єднання громад – це нові перспективи для галузі засобів масової інформації. Зокрема, фінансова незалежність адміністративних одиниць дасть змогу напряму укладати подібні угоди про висвітлення діяльності між громадами і телерадіокомпаніями, залучати нових партнерів та створювати новий формат контенту.

Окремо ж голова облдержадміністрації закликав представників телевізійних ЗМІ до розуміння важливості насичення ефіру саме позитивним контентом як інформаційним, так і розважальним. Адже цікаві, якісні та добрі новини і телепередачі – міцний щит на сторожі інформаційної безпеки України.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини