Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:31:17

Очільник поліції Чернігівщини Едуард Альохін розповів журналістам про хід реформ в поліції регіону

19.11.2015   17:30Агенцiя

Керівник поліції Чернігівщини висвітлив основні зміни у правоохоронному відомстві та завдання на перспективу.

Тимчасово виконуючий обов’язки начальника Головного управління Національної поліції в Чернігівській області полковник поліції Едуард Альохін нагадав журналістам, що з 7 листопада в Україні на зміну міліції прийшла поліція.

Хоча вже затверджений штат поліції, нині правоохоронці перебувають на тимчасових посадах, оскільки мають пройти атестацію. Саме вона й дасть висновок про придатність кожного поліцейського до подальшої служби.

Як повідомив Едуард Альохін, 62 правоохоронці не потрапили до складу нової поліції (в тому числі й керівники різних рівнів) через висновки інспекції з особового складу та внутрішньої безпеки, які володіли негативною інформацією про цих працівників. На підставі зібраних матеріалів були зроблені висновки про неможливість їх знаходження в складі нової поліції.

Також 296 правоохоронців звільнені з органів внутрішніх справ з різних причин, вже змінено 30% керівників колишніх міськрайвідділів.

Всі інші, хто планують продовжити службу в штаті нової поліції, мають пройти через переатестацію.

Вже змінена структура поліції, нині в області утворено 6 кущових підрозділів (відділів поліції), які включають в себе декілька відділень поліції. Це Ніжинський, Прилуцький, Бахмацький, Менський, Новгород-Сіверський та Чернігівські відділи поліції. До складу кожного входять по кілька відділень поліції.

Реорганізація також передбачає оптимізацію кількості особового складу та функцій поліції. Наприклад, в структурі Головного управління Національної поліції вже немає МРЕВ, натомість функціонує міжрегіональний сервісний центр, який не залежить від управління поліції. ДАІ, яке виконувало свої функції на трасах, до виходу на службу нової патрульної поліції буде входити до Управління превентивної діяльності й займатиметься профілактикою дорожньо-транспортних пригод на автошляхах області.

Едуард Альохін також висловив своє бачення на майбутнє структури дільничних інспекторів. На його думку, в ході призначення дільничного (шерифа) на посаду має враховуватися думка населення того селища, яке він обслуговуватиме.

Журналісти мали змогу задати питання про найбільш резонансні злочини, скоєні в області протягом останнього часу. Зокрема всіх цікавив напад на машину інкасаторів. Едуард Альохін поінформував представників ЗМІ, що особа підозрюваного встановлена, це працівник тієї ж банківської установи. Наразі тривають оперативно-розшукові заходи з встановлення його місця перебування.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини