Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:11:34

У Чернігові родини загиблих учасників АТО та внутрішньо переміщених осіб отримають грошову допомогу

19.11.2015   13:29Агенцiя

Сьогодні в Чернігівській міській раді відбулось засідання комісії з розгляду питань надання одноразової грошової допомоги постраждалим особам та особам, які переміщуються з тимчасово окупованої території України або району проведення антитерористичної операції під головуванням заступника міського голови – керуючого справами виконкому Станіслава Віхрова.

В ході засідання одноголосно вирішено надати грошову допомогу двом родинам із малолітніми дітьми, батьки яких загинули в антитерористичній операції, та одній родині, яка має статус внутрішньо переміщених осіб, і в якій виховується дитина-інвалід. Відповідні заяви з пакетами підтверджуючих документів були надані до розгляду відповідної міської комісії.

Міністерство соціальної політики України у грудні 2014 року визначило категорії та розміри одноразової грошової допомоги сім’ям загиблих в АТО з числа військовослужбовців та інших осіб, сім’ям внутрішньо переміщених осіб, сім’ям учасників АТО, які отримали тяжкі поранення та потребують тривалого лікування.

Так, розмір одноразової грошової допомоги становить:

- дітям-сиротам, батьки яких загинули під час проведення АТО, та дітям, батьки яких є полоненими або зниклими безвісти, - на одну дитину 1176 грн.;

- сім’ям, у яких є діти-інваліди або інваліди з дитинства, - 1764 грн.;

- багатодітним сім’ям – 2352 грн.;

- сім’ям, члени яких потребують невідкладного вартісного лікування, - 1176 грн.;

- сім’ям, у яких є інваліди 1-ї та 2-ї груп, - 1176 грн.;

- сім’ям, де є вагітні жінки, або один із батьків здійснює догляд за дитиною до досягнення нею трирічного віку (з числа сімей загиблих в АТО), - 1764 грн.

Джерелом виплат є благодійна допомога, що акумулюється на рахунках Міністерства соціальної політики. Для отримання коштів громадянам потрібно звертатися до управління праці та соціального захисту населення за місцем реєстрації, проживання або фактичним місцем перебування.

За словами заступника міського голови – керуючого справами виконкому Станіслава Віхрова, комісія з розгляду питань надання грошової допомоги постраждалим чи внутрішньо переміщеним особам збиратиметься по мірі отримання заяв для оперативної виплати одноразової грошової допомоги.
 

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини