Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 04:13:41

Чернігівці вклонилися пам'яті загиблих Героїв

17.11.2015   07:40Агенцiя

16 листопада в чернігівському кафедральному соборі Святої Великомучениці Катерини відбулася поминальна літія за правоохоронцями, які рік тому віддали життя за волю і незалежність Батьківщини.

Бійців спецбатальйону «Чернігів» Віктора Запеку, Андрія Іщенка та Олександра Найдьона, загиблих цього дня рік тому під Станицею Луганською поминали побратими, рідні та друзі.

Від керівництва Головного управління Національної поліції в Чернігівській області в заходах взяв участь начальник Управління превентивної діяльності ГУНП майор поліції Андрій Третяк.

Герої загинули 16 листопада 2014 року в бою з диверсійно-розвідувальною групою російсько-терористичних військ, яка намагалася прорватися в український тил в районі залізничного переїзду біля Станиці Луганської.

Бійці спецбатальйону «Чернігів» вирушили на допомогу військовикам, але потрапили в засідку. Їх «Газель» була обстріляна ворогом з гранатометів та автоматичної зброї і згоріла вщент. Але хлопці не здалися, не відступили, а мужньо прийняли бій. Навіть тяжко поранені чернігівці били ворога, доки не надійшла допомога.

Загинули троє бійців - рядовий міліції Запека Вiктор Олександрович, 1987 року народження м. Чернігів, рядовий міліції Іщенко Андрій Васильович, 1979 року народження м. Чернігів та старший сержант міліції Найдьон Олександр Вікторович, 1984 року народження м. Городня Чернігівської області. В тому бою ще п'ятеро бійців отримали поранення різного ступеню тяжкості.

Після відправленої літії протоієрей храму Святої Великомучениці Катерини Роман Кіник виголосив перед прихожанами проповідь. Він наголосив, що хлопці загинули як герої, і своїм коротким, але яскравим життям подали гідний приклад сумлінного виконання священного обов'язку захисту Вітчизни тисячам інших добровольців.

Від імені матерів загиблих правоохоронців виступила Валентина Найдьон - мати загиблого Олександра Найдьона, яка зокрема сказала: «З тих пір, як наші сини загинули, ми всі їх такі і називаємо «наші хлопці», бо вони воювали разом, вони полягли разом, і вони будуть завжди разом у наших серцях. Нашими хлопцями ми називаємо й усіх бійців батальйону «Чернігів», які добровільно пішли боронити нашу державу. Якщо їм відведено Богом таке коротке життя, то закінчили вони його достойно.

Це вчинок справжніх чоловіків, справжніх захисників Вітчизни. Наші хлопці будуть жити з нами доти, доки ми їх пам'ятатимемо. І тепер, приходячи у Катерининську церкву, я називаю її наш храм, тому що тут відспівували наших хлопців, тут їх проводжали в останню путь. Це наше святе місце! Це місце, куди ми хочемо приходити завжди! Це те місце, де ми знаходимо для себе спокій, беремо від Всевишнього наснагу і душевні сили жити далі заради пам'яті наших дітей. Нехай будуть славні у віках наші сини! Світла пам'ять їм і всім, хто віддав найдорожче - своє життя за життя і свободу інших!»

Побратими передали рідним бійців землю з того місця в Станиці Луганській, де загинули їх сини. Родичі та друзі Героїв поклали квіти та засвітили лампадки на центральній площі Чернігова біля меморіалу воїнам, загиблим в АТО, а потім на могилах бійців чернігівці згадували їх подвиг та усіляко підтримували батьків, для яких втрата синів назавжди стала незагойною раною.

Вічна пам'ять Героям!

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини