Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 18:06:14

Прокуратура контролює стан розслідування кримінального провадження щодо будівництва по вул. Войкова, 27 у м. Чернігові

17.10.2015   09:25

Прокуратура області контролює стан досудового розслідування кримінального провадження, розпочатого за фактом порушень при здачі в експлуатацію багатоповерхового житлового будинку по вулиці Войкова, 27 у м. Чернігові.

Встановлено, що покупці квартир будинку, який збудовано на замовлення КП «Чернігівбудінвест», не можуть вселитися до помешкань через відсутність підключення до електромережі.  Між замовником будівництва будинку, в тому числі й трансформаторної підстанції, та ПАТ «Чернігівобленерго», яким має бути погоджено підключення будинку до електромережі, проблемні питання щодо електропостачання не врегульовано.

Як наслідок, порушено права власників квартир.

З метою об’єктивної перевірки можливих фактів службового недбальства посадових осіб підприємства-замовника при здачі в експлуатацію багатоповерхового житлового будинку прокуратурою міста Чернігова 09.09.2015 розпочато кримінальне провадження. Досудове розслідування відповідно до вимог Кримінального процесуального кодексу України здійснюється Чернігівським міськвідділом міліції.

Згідно з інформацією Державної архітектурно-будівельної інспекції України в області  здача будинку неможлива через невжиття належних заходів замовником до введення в експлуатацію саме трансформаторної підстанції, через яку повинна подаватися електроенергія.

Для активізації та прискорення розслідування прокуратурою області витребувано та вивчено матеріали кримінального провадження. Стан розслідування заслухано на оперативні нараді у керівництва  прокуратури області. За результатами розроблено заходи, зокрема слідчому підготовлено вказівки, спрямовані на проведення повного, всебічного та об’єктивного розслідування та встановлення конкретних винних осіб, їх притягнення до передбаченої законом відповідальності.

У рамках  провадження для дослідження окремих питань, які потребують спеціальних технічних знань у сфері електропостачання, залучено спеціалістів інспекції Держенергонагляду. Враховуючи, що ПАТ «Чернігівобленерго» займає монопольне становище на ринку постачання електроенергії, до провадження буде залучено  Антимонопольний комітет України.

Стан слідства перебуває на контролі прокуратури області.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини