Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 13:00:42

Завдяки прокуратурі розмір орендної плати за користування землями сільськогосподарського призначення буде збільшено майже у 80 разів

21.09.2015   14:52

Прокуратура Ічнянського району, застосовуючи представницькі повноваження, домагається внесення змін у договір оренди земельної ділянки сільськогосподарського призначення площею 111 га, укладений між Ічнянською райдержадміністрацією та фізичною особою.

З’ясувалося, що, ігноруючи вимоги Податкового кодексу України, якими встановлено розмір орендної плати не менше як 3 % від нормативної грошової оцінки земельної ділянки, фізична особа уникає укладання додаткових угод до чинного договору оренди земель, вартість яких складає понад 2 млн грн.  Зазначене стало підставою для звернення прокурора з метою захисту інтересів держави до суду з позовом до орендаря про внесення змін до умов вказаного договору та збільшення розміру орендної плати за користування землями.

Довідково:  згідно з внесеними змінами до податкового законодавства з грудня 2014 року розмір орендної плати встановлюється в договорі оренди земельної ділянки та річна сума платежу не може бути меншою 3 % від нормативної грошової оцінки землі.

За матеріалами прокуратури Ічнянського району

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.