Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 22:55:20

На школі, в якій навчався загиблий міліціонер, відкрито меморіальну дошку

04.09.2015   07:19

В селі Велика Дорога працівники Ніжинського міськвідділу УМВС в Чернігівській області відкрили пам’ятний знак на школі, де навчався їх загиблий колега Микола Коваль.

Меморіальна дошка була встановлена за ініціативою Ніжинського міськвідділу УМВС та Ради ветеранів міськвідділу. Пам’ятний знак вшановує подвиг інспектора дорожньо-патрульної служби ДАІ сержанта міліції Миколи Миколайовича Коваля, який трагічно загинув під час виконання службових обов’язків 9 серпня 1977 року.

У пам’ятних заходах взяли участь працівники Ніжинського міськвідділу міліції, ветерани органів внутрішніх справ, представники громадськості, учні та педагогічний колектив Великодорізької загальноосвітньої школи.
- Це було давно, але геройські вчинки людей залишаються в наших серцях надовго, щоб виховувати молодь на прикладах доблесті, відваги та мужності старшого покоління, - цими словами Голова Ради ветеранів Ніжинського міськвідділу міліції розпочав пам’ятний захід.

Ветеран розповів присутнім короткий, але яскравий життєвий шлях загиблого правоохоронця. Голова ветеранської організації органів внутрішніх справ міста Бахмача Олександр Матіско у 70-ті роки працював разом з Миколою Ковалем. Офіцер згадував колегу як сміливого, вірного присязі міліціонера, який ніколи не боявся труднощів та завжди йшов до поставленої мети.

Право відкрити меморіальну дошку було надано заступнику начальника Ніжинського МВ УМВС в Чернігівській області майору міліції Сергію Черненку та голові Ради ветеранів ОВС Ніжинського міськвідділу Юрію Михайлову.

На урочистих заходах була присутня і дружина Миколи Коваля – Галина Григорівна, яка подякувала ветеранам, міліціонерам та жителям села за встановлення пам’ятного знаку.

Присутні поклали квіти до меморіальної дошки правоохоронця, який на власному прикладі довів, що справжній міліціонер завжди захищає Закон, навіть ціною власного життя.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.