Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 14:28:14

Діалог з бізнесом і громадськістю – орієнтир для ефективної роботи

10.07.2015   08:08

Головне управління ДФС у Чернігівській області та президія Громадської ради при цій службі запланували зустрічі з бізнесом та громадськістю у податкових інспекціях області. Перший такий захід проведений у Городні.

Зустріч анонсувалася, тому й відбулася за активної участі представників бізнесу та громадськості. В цьому була обопільна зацікавленість – платники податків мали можливість  одержати відповіді на запитання, порушити проблеми, висловити пропозиції тощо. Головне управління ДФС у Чернігівській області та Громадська рада ставили за мету - через діалог з громадськістю допомогти бізнесу у вирішенні проблем.

- Найголовніше, що ми маємо зробити спільно з Громадською радою, - це не лише не допустити, щоб чийсь бізнес збанкротував чи припинився. Ми маємо допомагати вам його зберегти, сприяти поліпшенню умов ведення бізнесу і підтримати тих, хто має бажання розпочати свою справу, - зазначила начальник Головного управління ДФС у Чернігівській області Людмила Слаутіна. - Саме так ми будемо спільно дбати про наповнення бюджетів. Важливо, щоб в районі залишалася молодь, а не виїжджала у пошуках кращого життя. Сьогодні ми побачили ваше місто затишним і квітучим. Дякуємо, що дбаєте про його розвиток, підтримуєте місцеву громаду.

Щоб ті, хто прийшов на зустріч, були відвертішими, їм запропонували анонімно заповнити анкети. Запитання в них - щодо ведення бізнесу і взаємовідносин з податковою інспекцією. Результати опитування будуть проаналізовані спільно - Громадською радою і фіскальною службою.  Жодна порушена проблема чи висловлена пропозиція не залишаться поза увагою. Такі зустрічі допоможуть комітетам при Громадській раді планувати роботу, а дорадчому органу - ефективніше працювати.

- Ми є своєрідним містком, який з’єднує бізнес і фіскальну службу, - зазначив голова Громадської ради Сергій Калашник. – Нині і Головне управління, і ваша місцева податкова інспекція не ставлять за мету у будь-який спосіб зібрати більше коштів до бюджету. Для них важливо допомогти, щоб ваш бізнес працював стабільно, і ви добровільно сплачували податки.

Активність у спілкуванні, коло порушених питань, озвучених проблем, висловлені пропозиції свідчили, що представники бізнесу Городнянщини мають свідому громадянську позицію і своє бачення, як поліпшити умови для прозорого ведення бізнесу. Багато було запитань з податкового законодавства, зокрема щодо останніх податкових нововведень - ліцензування виробництва та торгівлі пивом, а також електронного адміністрування ПДВ.
Діалог тривав більше двох годин. Порушені проблемні питання взяті на контроль. Про їх вирішення платники податків будуть особисто  повідомлені.

Спілкування не обмежилося офіційною частиною зустрічі. Якщо хтось не хотів озвучити проблеми привселюдно, то міг з ними звернутися особисто по завершенню заходу.

Наступна така зустріч відбудеться у Прилуках.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини