Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:24:32

Міліція на травневі свята патрулює акваторію біля Чернігова

05.05.2015   08:11Агенцiя

На період травневих свят працівники лінійного відділу міліції в річковому порту «Чернігів» запровадили цілодобове патрулювання акваторії поблизу обласного центру.

Підвищення інтенсивності рейдових заходів обумовлене рядом причин. По-перше, багато святкових та вихідних днів поспіль завжди позначаються на зростанні кількості відпочивальників біля води. По-друге, саме до такого дозвілля громадян спонукає встановлення теплої і здебільшого сонячної погоди.

Правоохоронці виходять на воду спеціально обладнаним патрульним моторним катером. До складу кожного наряду, окрім працівників міліції, входить представник органів держрибоохорони. Наряд несе службу впродовж 12 годин, після чого передає зміну наступникам.

В ході патрулювання рейдова бригада стежить за дотриманням відразу декількох вимог законодавства. Правоохоронці контролюють, аби громадяни не виходили на воду на плавзасобах, включно із надувними гумовими човнами без двигуна, у місцях нересту риби. Це обумовлено заходами щорічної весняно-літньої заборони на риболовлю. Вона триватиме на Десні до 20 травня, а на ряді інших річок і озерах — до початку червня.

Також представники владних органів в ході цих рейдів уважно стежать за недопущенням спроб браконьєрського вилову риби та інших водних живих ресурсів. Вони не тільки звертають пильну увагу на дії громадян у прибережній смузі, а й оглядають поверхню води на предмет виявлення поплавків-сигналізаторів від рибальських сіток чи іншого подібного браконьєрського знаряддя. В разі виявлення такого безгосподарного приладдя воно вилучається з води та в подальшому знищується.

Крім того, працівники міліції та рибоохорони застерігають громадян від риболовлі поза територіями, визначеними на період сезонної заборони. Зокрема, у Чернігові й нині можна ловити рибу, але з суттєвими обмеженнями: тільки на правому березі Десни в межах міста, й лише на одну вудку з одним гачком на кожного рибалку.

Вихід за встановлені межі або перевищення кількісних чи технічних параметрів застосованого рибалкою знаряддя кваліфікується як правопорушення із складанням відповідних адміністративних матеріалів. Подібний приклад зафіксовано 1 травня на південному краю дозволеного відрізку акваторії. Рейдова бригада виявила громадянина, що ловив рибу за допомогою донної вудки («резинки») з кількома гачками. До того ж він встиг виловити чимало особин риби цінних порід, і завданий природі збиток оцінено у три тисячі гривень. На рибалку складено відповідні матеріали, йому доведеться сплатити штраф та компенсувати всю суму збитків природі.

Посилене патрулювання деснянської акваторії працівниками міліції триватиме до завершення серії травневих свят.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини