Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 23:04:42

Прокуратура довела в суді вину стрільця, який рік тому просто на очах у перехожих убив людину в центрі Чернігова

29.04.2015   18:02

Прокуратурою Чернігівської області доведено в суді вину стрільця, який рік тому просто на очах у перехожих убив людину на вулиці в центрі Чернігова, біля торгового комплексу «Мегацентр».

27 квітня колегією суддів Деснянського районного суду м. Чернігова йому винесено вирок, яким за вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство) призначено покарання у виді 15 років позбавлення волі.

Також вироком суду задоволений цивільний позов батька загиблого про відшкодування заподіяної моральної шкоди та стягнуто з засудженого процесуальні витрати на користь держави.

Вина підсудного державним обвинуваченням була повністю доведена через покази кількох не пов’язаних між собою свідків, які впізнали стрільця. Ці покази повністю підтверджуються іншими матеріалами кримінального провадження, в тому числі відеозаписами з камер спостереження.

Засуджений ― 40-річний уродженець м. Сухумі, який має громадянство України і мешкав у Києві.

Як вже повідомлялося раніше, 23 квітня минулого року вдень у центрі міста просто на вулиці, на очах у перехожих чоловік, який вийшов з автомобіля, взяв під капотом вогнепальну зброю, підійшов до іншого припаркованого легковика і вистрелив у водія. Коли той, тікаючи, почав рух автомобіля, нападник випустив кілька куль навздогін, влучивши у кришку багажника. Від отриманих ушкоджень і викликаної ними гострої крововтрати водій того ж дня помер у лікарні.

Це резонансне вбивство було розкрито правоохоронними органами «по гарячих слідах». Але підозрюваний переховувався, в тому числі й у різних країнах Європи. Його було затримано при в’їзді в Україну у вересні минулого року.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини