Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 12:43:26

Прокуратурою повторно доведено в суді вину ґвалтівника і вбивці з Прилук, але новий вирок буде оскаржуватись

17.04.2015   08:04

Прокуратурою в ході повторного судового розгляду, який відбувся в Ніжинському міськрайонному суді, ще раз доведено вину прилучанина 1991 р. н., який рік тому в Прилуках зґвалтував і, діючи з особливою жорстокістю, вбив молоду жінку.

Прийшовши у дім потерпілої як родич близької людини, він не тільки скоїв щодо господарки статевий злочин, а й наніс їй ножем 18 колото-різаних ран. Від отриманих ушкоджень жінка через кілька хвилин померла. Після скоєння такого страшного діяння зловмисник ще і викрав мобільний телефон жертви, який пізніше намагався продати у себе на роботі.

У вересні минулого року Прилуцький міськрайонний суд засудив його до довічного позбавлення волі. Засуджений та його захисник оскаржили суворість покарання до суду апеляційної інстанції. Справу було повернуто на новий розгляд іншим судом.  Цей розгляд відбувся в Ніжині і закінчився 10 квітня новим вироком, згідно якого вину підсудного у скоєнні злочинів, які йому інкримінувалися, підтверджено.

А саме, дії засудженого кваліфікуються за ч. 4 ст. 152 Кримінального кодексу України (зґвалтування, що спричинило особливо тяжкі наслідки), п.п. 4,10 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство, вчинене з особливою жорстокістю, поєднане із зґвалтуванням), ч. 1 ст. 185 (крадіжка).

Разом з тим, при новому розгляді суд врахував молодий вік обвинуваченого  та незадовільний стан його  здоров’я  і призначив підсудному вже менше покарання, у виді 15 років позбавлення волі.

З огляду на  м’якість призначеного  покарання  прокуратурою цей вирок буде оскаржуватись в апеляційному порядку.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини