Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 01:40:15

Розпочато кримінальні провадження за фактами розтрати 100 тис грн. бюджетних коштів установами виконання покарань

09.04.2015   17:46

Органами прокуратури Чернігівської області виявлені кримінальні правопорушення в ході перевірок додержання вимог бюджетного законодавства у Менській виправній колонії та Домницькому виправному центрі управління ДПтС України в Чернігівській області.

Встановлено, що установами виконання покарань укладено договори про підключення та надання послуг доступу до мережі Інтернет, у кожному з яких передбачено сплату 50 тис грн за підключення до мережі передачі даних.

Ще у 2013 році цими виправними установами за рахунок бюджетних коштів у повному обсязі оплачена вартість цих послуг. Більше того, в обох випадках ще до початку робіт сторонами підписано акти їх прийому-передачі. Проте, роботи за договорами досі не виконані.

З огляду на це, дії службових осіб Менської ВК та Домницького ВЦ, які внесли завідомо неправдиві відомості до офіційних документів — актів прийому виконаних робіт,  кваліфікуються як розтрата бюджетних коштів на користь третіх осіб шляхом зловживання службовим становищем.

Відомості за даними фактами прокуратурою внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 191 (розтрата шляхом зловживання службовим становищем), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Відповідно до вимог процесуального законодавства, досудове розслідування в цих провадженнях буде здійснюватися слідчим відділом прокуратури області.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.