Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 09:34:35

В Чернігівській області втрати через витоки води і тепла досягають 2,6 млрд. гривень на рік

02.04.2015   13:48Агенцiя

В Чернігівській області втрати через витоки води і тепла досягають 2,6 млрд. гривень на рік, а в загальному по Україні цей показник становить понад 90 млрд. гривень, повідомила Федерація роботодавців України.

Зокрема, втрати при транспортуванні гарячої води від котелень до житлових будинків в Чернігівській області, а також втрати тепла через неутеплені стіни і старі вікна досягають 2,5 млрд. гривень. Втрати від витікання води на аварійних ділянках трубопроводів оцінюються ще в 68 млн. гривень. Такі оцінки отримані в ході дослідження, проведеного Федерацією роботодавців України.

З 1 квітня тарифи на гарячу воду у всіх регіонах України будуть підвищені на 55-57%, на опалення - на 73%. З 1 травня тарифи на водопостачання та водовідведення зростуть на 12-100% залежно від регіону.

В аварійному стані перебувають близько 60% водопроводів, а ступінь зносу системи опалення в Україні в середньому досягає 35-40%. За обсягом витоків води і тепла Чернігівська область займає 10 місце, а довжина аварійних трубопроводів в області становить 935 км. Найбільші втрати відбувалися в Київській (11% від сумарної вартості втрат води і тепла), Львівській (9,6%), Дніпропетровській (9,5%), Харківській (8,42%) областях. До початку бойових дій на Сході України на Донецьку область припадало 12% всіх втрат, на Луганську – 9%. Найменші втрати в Тернопільській (0,5%), Чернівецькій (0,4%) та Закарпатської (0,1%) областях.

Надалі із зростанням зносу комунальних систем частка втрат в собівартості послуг – холодного та гарячого водопостачання, водовідведення та опалення – буде і далі зростати.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.