Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 06:18:24

За прокурорського втручання розірвано договір купівлі-продажу вугілля, яке відділ освіти намагався закупити, провівши тендер із взаємопов’язаними особами

27.03.2015   08:29

Після звернення прокуратури Чернігівської області з позовом до суду з вимогою розірвати договір купівлі-продажу вугілля, укладений відділом освіти Ніжинської РДА за результатами тендеру, проведеного з порушеннями вимог законодавства, цю угоду було розірвано в добровільному порядку до прийняття судового рішення.

Як вже повідомлялося раніше, наприкінці лютого прокуратурою області було виявлено порушення вимог законодавства при проведенні конкурсних торгів про закупівлю відділом освіти Ніжинської райдержадміністрації за державні кошти 889 тонн вугілля на суму майже 1,8 млн грн.

Встановлено, що до процедури закупівлі були допущені п’ять приватних підприємств. Пропозиція одного з них не оцінювалась у зв’язку з виявленням подання фіктивних документів. З решти учасників торгів два не мали чинних технічних умов на своє вугілля, а між двома іншими наявні ознаки змови.

За таких обставин прийняття комітетом з конкурсних торгів рішення про закупівлю за державні кошти вугілля кам’яного в одного з учасників та укладення відповідного договору між ним та відділом освіти Ніжинської РДА є порушенням ст. 16 та ст. 29 Закону України «Про здійснення державних закупівель».

Прокуратурою Чернігівської області було заявлено до суду позов про визнання недійсним рішення комітету з конкурсних торгів від 15.01.2015, яким акцептовано пропозицію одного з учасників, та укладеного на підставі цього рішення договору про закупівлю вугілля за державні кошти.

Факт підроблення документів посадовими особами одного з підприємств-учасників торгів наразі розслідується в рамках кримінального провадження за ч. 1 ст. 358 Кримінального кодексу України.

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини