Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:28:19

З початку року Центром обслуговування платників надано понад 4,4 тис. адміністративних послуг

04.03.2015   09:10Агенцiя

З початку поточного року Центром обслуговування платників ДПІ у м. Чернігові було надано понад 4,4 тисячі адміністративних послуг суб’єктам господарювання – юридичним особам, підприємцям та громадянам.

При цьому, найбільш запитуваною стала послуга з видачі картки платника податків та внесення до паспорта громадянина даних про реєстраційний номер облікової картки платника. Зокрема, за згадуваний період фахівцями ЦОП відвідувачам  надано 1707 таких послуг.

Деякі громадяни звертаються до Центру з метою повторного отримання карток через їх втрату чи псування. У таких випадках картку відновлять при пред’явленні паспорта. Якщо ж виявлено розбіжності у даних прізвища або інших даних, виправлення неточностей проводять без зміни реєстраційного номера облікової картки, при цьому заявником подається Заява про необхідність коригування реєстраційних даних.

Нагадуємо, що відповідно до п.70.10 ст. 70 Податкового кодексу України на прохання громадянина до його паспорту (сьома, восьма або дев`ята сторінки) можуть бути внесені дані про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру. Таку позначку можна одержати як під час первинної реєстрації в Державному реєстрі фізичних осіб, так і при внесенні змін у картку або її заміни.

Не втрачає актуальності послуга з реєстрації книг обліку розрахункових операцій. Протягом січня –лютого 2015 року платникам надано 1199 цих послуг. Крім того, платників продовжує цікавити послуга з видачі довідки про відсутність заборгованості з платежів до бюджету, що контролюються органами фіскальної служби. За вказаний період видано 154 довідки.

Значну кількість серед послуг займають консультації та роз’яснення, яких з початку року надано близько 2,5 тисячі. Здебільшого платники цікавилися змінами в адмініструванні податків, зборів, які набули чинності з 1 січня 2015 року,  порядком подання звітності в електронному вигляді,  декларуванням доходів громадян, особливостями застосування реєстраторів розрахункових операцій тощо.

Окрім отримання консультативних та інформаційних послуг, відвідувачі Центру обслуговування платників мають можливість подати податкову звітність та безкоштовно одержати ключі електронного цифрового підпису.
   
Фахівці інспекції нагадують, що Центр обслуговування платників знаходиться за адресою: м. Чернігів, вул. Кирпоноса, буд.28. Графік роботи: понеділок, середа, п’ятниця – з 9.00 до 18.00 год., вівторок, четвер – з 9.00 до 19.00 год., субота – з 9.00 до 16.00 год., неділя – вихідний.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини