Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 17:38:44

На честь Євгена Осипенка встановлено пам'ятну дошку

14.02.2015   18:15

14 лютого на вшанування пам’яті учасників бойових дій на території інших держав у рамках відзначення Дня пам’яті воїнів-інтернаціоналістів на будівлі Чернігівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 5 встановлено пам’ятну дошку рядовому Євгену Осипенку.

Євген Осипенко загинув при виконанні інтернаціонального обов’язку в Демократичній Республіці Афганістан 24 грудня 1985 року. За мужність і відвагу посмертно нагороджений орденом Червоної Зірки.

У церемонії відкриття пам'ятної дошки взяли участь голова обласної ради Микола Звєрєв, заступник міського голови – керуючий справами виконкому Станіслав Віхров, рідні загиблого, його бойові побратими, представники педагогічного й учнівського колективів колегіуму, громадськість міста.

Голова Чернігівського обласного відділення Української Спілки ветеранів Афганістану Станіслав Віхров у своєму зверненні до учасників заходу наголосив, що обласна організація УСВА робитиме все можливе з метою вшанування пам'яті загиблих в Афганістані побратимів та підтримки їх сімей.

С. Віхров висловив вдячність учням та учителям школи за пам'ять і шану героїв, які загинули, виконуючи свій інтернаціональний обов’язок, адже їхні життя є прикладом патріотизму для сучасного молодого покоління та надихають бути справжніми патріотами своєї країни і захищати її суверенітет.

У музейній кімнаті учні школи провели літературно-музичний захід на вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Пам'ятна дошка на честь Євгена Осипенка встановлена на будівлі школи № 5, в якій він навчався у 1978-1981 роках.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.