Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 02:27:49

Міліціонери затримали продавця зброї

14.02.2015   13:21

Співробітники Прилуцького міського відділу УМВС України в Чернігівській області викрили 28-річного місцевого жителя, який займався переробленням пістолетів та продажем їх через мережу Інтернет.

Як розповів начальник Прилуцького міськвідділу УМВС полковник міліції Олександр Меша, шляхом реалізації оперативної інформації його співробітники викрили прилучанина, який через мережу Інтернет знаходив та купував стартові пістолети, а потім, шляхом зміни ствола, переробляв їх на бойові і знов продавав через ту ж таки всесвітню мережу.

Під час санкціонованого обшуку в помешканні 28-річного підозрюваного в нього було виявлено п'ять сигнальних пістолетів різних модифікацій, два з яких, марки «Байкал», вже були перероблені для відстрілу з них куль калібру 9 мм. та готові до реалізації. Як пояснив господар помешкання - таким чином він заробляв собі на життя, бо іншого виду заробітку не мав. Також під час обшуку було виявлено ще й поліетиленовий пакет з подрібненими рослинами конопель.

Як повідомив начальник Прилуцького міськвідділу УМВС Олександр Меша, наразі за даними фактами відкриті два кримінальні провадження: за ч.1 ст.263-1 Кримінального кодексу України «Незаконне виготовлення, переробка чи ремонт вогнепальної зброї або фальсифікація, незаконне видалення чи зміна її маркування...», а також за ч. 1 ст.309 «Незаконне...зберігання,...наркотичних засобів, без мети збуту». І якщо за наркотики передбачене покарання від штрафу у 1700 грн. до позбавлення волі на строк до трьох років, то за ч.1 ст.263-1 підозрюваний може отримати від трьох до семи років ув'язнення.

Наразі вирішується питання щодо обрання йому міри запобіжного заходу.

Досудове розслідування триває.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини