Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 19:01:22

Причиною більшості надзвичайних ситуацій є людський фактор

19.01.2015   10:42Агенцiя

Протягом грудня на території області було зареєстровано 178 небезпечних подій, внаслідок яких загинуло 36 осіб та постраждала — 41. Повідомляє Департамент з питань цивільного захисту та оборонної роботи облдержадміністрації.

Порівнюючи з цим періодом минулого року, кількість небезпечних подій зменшилася на 8,7%. Із загальної кількості небезпечних подій понад 90% припадає на дорожньо-транспортні пригоди та побутові пожежі.

Зокрема, на шляхах області за звітний період сталося 46 дорожньо-транспортних пригод. У них загинуло 12 осіб, а 40 — отримали травми. Через значний транспортний рух найбільше ДТП зареєстровано в м. Чернігові. Основною причиною аварій залишається порушення правил дорожнього руху.

Недотримання правил пожежної безпеки призвели до загибелі 22 осіб. Загалом, виникало 115 побутових пожеж. Це на дві більше, ніж минулоріч. Здебільшого, червоний півень спалахував у Чернігівському та Козелецькому районах. Ці небезпечні ситуації були спричинені необережним використанням пічного опалення, електричних і газових приладів та неуважністю у поводженні з вогнем.

У грудні мав місце один нещасний випадок. Сталолося це неподалік від станції "Черемушки" Бахмацького району. Там електропотягом № 6455 сполученням "Конотоп-Ніжин" смертельно травмовано одну особу.

На мережах електро- та водопостачання виникло вдвічі менше аварійних ситуацій, ніж у 2013 році, а саме — 8. Проте, через перепад напруги в мережі електропостачання вийшов з ладу глибинний насос на водонапірній вежі. Протягом майже 7 діб без централізованого водопостачання залишалися 2500 осіб та об'єкти інфраструктури.

Не без допомоги людей, в області за місяць тричі загорялася суха трава та торф. До небезпечних подій природного характеру можна віднести й два випадки захворювання диких кабанів на "Африканську чуму свиней".

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.