Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 02:30:53

Вже не за гречку "купують" виборців - за торти

15.10.2014   07:53

Чим ближче до виборів у Верховну Раду України чернігівські правоохоронці виявляють все більше агітаторів, які, агітуючи електорат за певного депутата, пропонують їм так звані «продуктові набори». І не тільки.

Напевно, вже відійшла в минуле агітація виборців гречкою, макаронами, олією. Працівники ж передвиборного штабу одного зі столичних кандидатів у народні депутати, який балотується на території нашої області, пішли дещо далі: вирішили «підсолодити» їм життя перед виборами. І для того, щоб вони «правильно» проголосували, безкоштовно роздавали людям торти і, навіть, свічки.

Тільки вчора, наприклад, таке «щастя привалило» жителям сіл Конотоп, Моложава, Вихвостів та Ільмівка Городнянського району. А в Семенівському районі все від того ж кандидата в народні депутати невідомі люди безкоштовно роздавали жителям сіл Леонівна та Жадове пакунки з продуктами харчування, куди, зокрема, входили чай та різноманітні солодощі.

Всі жителі цих населених пунктів отримали ці «передвиборні гостинці», які, до речі, на мові Кримінального кодексу України називаються підкупом виборців, а чи тільки деякі, а також хто саме їх роздавав і скільки — всі ці факти з’ясовують правоохоронні органи. Наразі порушено кримінальні провадження за ч.1 статті 157 КК України (перешкоджання насильством, обманом, погрозами, підкупом або іншим чином вільному здійсненню громадянином права обирати і бути обраним Президентом України, народним депутатом України…, депутатом місцевої ради або сільським, селищним, міським головою, вести передвиборну агітацію) — карається обмеженням волі на строк від трьох до п’яти років або позбавленням волі на строк від двох до чотирьох років

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.