Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:13:58

П’ять простих та ефективних правил поводження з газом та газовими приладами

27.09.2014   10:52Агенцiя

Невдовзі розпочнеться опалювальний сезон і ми почнемо активніше користуватися газом. За сумною статистикою саме в цей період спостерігається збільшення кількості нещасних випадків.

З 15 вересня по 15 жовтня ПАТ «Чернігівгаз» проводить місячник безпечного та економного використання газу в побуті і нагадує п’ять простих та ефективних правил поводження з газом та газовими приладами:
1. Дотримуйтесь правильної послідовності дій при включенні газових приладів: спочатку необхідно запалити сірник, а вже потім відкривати подачу газу;
2. Під час роботи газових приладів має бути постійний приплив свіжого повітря, що забезпечить повне згорання газу;
3. Заміну газових приладів (підключення до діючих газопроводів), запірної арматури виконують працівники ПАТ «Чернігівгаз» або працівники спеціалізованих організацій, що мають дозволи на виконання робіт підвищеної небезпеки;
4. Не змінюйте конструкцію димових та вентиляційних каналів, не користуйтесь газовими приладами після закінчення терміну дії акту про перевірку та прочистку димових та вентиляційних каналів, не заклеюйте вентиляційні решітки;
5. При виявленні запаху газу в квартирі негайно повідомляйте за телефоном 104 або за номером Вашої філії газового господарства диспетчеру аварійно-диспетчерської служби про витік газу, відповідайте на всі його запитання, послухайте інструктаж про те, що Вам робити в тій чи іншій аварійній ситуації. Виконуйте всі вимоги та рекомендації диспетчера та чекайте приїзду аварійної бригади.

Пам’ятайте! У загазованому приміщенні достатньо маленької іскри, щоб стався вибух! Не будьте байдужі! Ваші правильні дії в екстремальних ситуаціях допоможуть уникнути небажаних наслідків. Збережіть своє майно, життя та здоров’я! Завжди дотримуйтесь правил безпечного використання природного газу!
 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини