Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 21:26:33

Міськвиконком три роки не може вирішити як реєструвати собак

25.09.2014   14:27Агенцiя

У вересні 2011 міська рада затвердила Правила утримання собак та котів. Серед іншого Правилами передбачений обов`язок власників собак зареєструвати своїх чотирилапих друзів.

Де і як повинні реєструватись чернігівські собаки та коти міські депутати доручили вирішити виконкому міськради. Час минає, а у виконкомі не поспішають визначатись з цим питанням.

Напевно хтось дорікне, що зараз на порядку денному набагато важливіші проблеми. Але військові дії на сході та викликані ними негаразди не можуть бути виправданням бездіяльності щодо вирішення інших проблем.

До речі, у країнах ЄС, приєднатися до яких так прагне Україна, реєстрація домашніх тварин давно стала загальноприйнятим правилом. Це прояв відповідальності по відношенню до тих, кого ми приручили. У значній мірі саме завдяки цьому на європейських вулицях не побачити безпритульної псини. Минули часи, коли для наших домашніх улюбленців, як для мультиплікаційних героїв з Простоквашино вуса та хвіст – єдині документи. Якщо хочемо до європейської сім`ї, то спершу повинні навчитися жити як європейці. У всьому, і у ставленні до братів наших менших також.

Чернігівські чиновники взагалі то погоджуються, що тварин у місті реєструвати треба. Та як це часто буває, далі слів діло не йде. Останнім часом деякі чернігівські очільники завзято ратують за серйозне збільшення повноважень місцевої влади. А як впораються місцеві чиновники з цими повноваженнями? Цікаво, а в Німеччині або в Польщі є приклади, коли службовці мерії без поважних причин зо три роки не забезпечують виконання рішень місцевої ради?

Громадськість і міські депутати вже неодноразово нагадували чернігівським можновладцям про їх обов’язки. Але поки що все даремно. А нещодавно до цієї справи долучилась і Громадська рада при Чернігівській ОДА. Громадська рада зацікавилась як йдуть справи з реєстрацією собак у місті та прийшла до невтішних висновків. Ще у 2011 році виконком міськради повинен був затвердити документ, яким би визначався порядок реєстрації собак та котів у місті.

А головне, виконком повинен визначитись, кому ж власне доручити займатись реєстрацією тварин. Як ви вже мабуть розумієте, нічого з цього не зроблено. Тому прийшли до наступного. По-перше, звернутись до депутатів міськради щодо включення до порядку денного чергової сесії міськради питання про впровадження реєстрації домашніх тварин. А по-друге, створити тимчасову контрольну комісію щодо вивчення бездіяльності виконавчого комітету Чернігівської міськради.

Депутати міської ради Олександр Мельник (представник «Громадянської позиції») та Ірина Любухіна (фракція ВО «Батьківщина») звернулись до міського голови з пропозицією розглянути на черговій сесії питання організації реєстрації тварин відповідно до вимог чернігівських Правил утримання собак та котів. Але у порядку денному завтрашньої сесії міськради такого питання поки не числиться.

Представники депутатського корпусу міськради звинувачують у бездіяльності виконавчу гілку влади, зокрема при обговоренні на «круглому столі» присвяченому проблемі безпритульних тварин, який у минулому місяці проводила Громадська радою при ОДА. Так Олександр Мельник наголошував, що депутати міськради зробили все від них залежне для вирішення проблеми безпритульних тварин в місті. Ще у 2011 році міськрадою затверджені Програма охорони тваринного світу, регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами у місті Чернігові на 2011-2015 роки та Правила утримання собак та котів у м. Чернігові.

Але робота, передбачена цими правовими актами не проводиться. Не можливо порахувати, скільки обіцянок було дано чернігівськими посадовцями щодо будівництва притулку для тварин. Сьогодні сподіватись на появу притулку вже не доводиться, навряд в бюджеті знайдуться кошти для його будівництва найближчі кілька років.

А відносно реєстрації домашніх тварин, то в цьому питанні не потрібно суттєвих фінансових інвестицій або інших об`єктивних умов, відсутність яких давала б міськвиконкому можливість виправдати свою бездіяльність.

Чи зможуть чернігівські депутати примусити міських чиновників виконувати свою роботу та дотримуватись обіцянок? Чи захочуть? Залишається сподіватись, що на завтрашній сесії у запалі передвиборчих пристрастей та боротьбі за владу чернігівські депутати при наймі хоча б згадають про нагальні проблеми міста.


Наталія Мойсеєнко, регіональний представник ГО «Інститут сучасних проблем України»

 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини