Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 09:07:23

Владці забороняють розважальні заходи в Чернігові. ВІДЕО

15.09.2014   07:32Агенцiя

«Кіна на буде!»», – п’ятниця, але Зелена сцена порожня. Фестиваль заборонили за два тижні до завершення сезону. В центрі Чернігова – режим тиші.

Так вирішив голова ОДА Володимир Івашко після візиту мам та дружин воїнів чернігівських батальйонів.
Музиканти спантеличені, адже вважають, що фестиваль допомагав чернігівцям відволіктися від сумних думок. І хоч на пару годин відчути – життя триває. До того ж тут усе літо збирали допомогу для бійців АТО.

Андрій Терещенко, музикант: На сцені виступають пацани, яких теж завтра можуть забрати на війну. І можливо вони взагалі останній раз грають, хто знає. Я можу зазначити, що в нашій групі, де я грав особисто за три години до виступу забрали добровольцем нашого гітариста.

Однак, скасуванням однієї Зеленої сцени влада не обмежилась, усі концерти в Чернігові обмежено. Залишаються тільки патріотичні заходи.
Чи патріотичніша вишиванка з шароварами, за приміром, фестиваль, завдяки якому Чернігів знають по всій країні. Відкрите питання, – хто ж має вирішувати що таке патріотизм.

Чернігівці не погоджуються, аби їм диктували, що слухати. Однак, культурне життя в місті не припиниться запевнили посадовці. На класику та народне мистецтво табу ніхто не накладає. Відкриється і театральний сезон, однак, репертуар доведеться переглянути.

Сергій Мойсієнко директор департаменту культури: Ми сьогодні будемо підтримувати заходи, які спрямовані на пропаганду українського і українства. Ті люди, які їдуть на Чернігівщину, для того, щоб лише виключно здійснити свій комерційний проект, заробивши кошти, хай це будуть українці. Але оце заробітчанство сьогодні, ви знаєте, воно трішечки дисонує…

Організатори концертів у шоці. Як пояснити, приміром, світовій зірці Кену Хенслі, що його єдиний в Україні виступ з чернігівським симфонічним оркестром скасовано.

Олександр Любченко організатор концертів: Если взять Великую Отечественую войну, то наши артисты выступали и на войне и развлекали людей, которые были по ту сторону фронта. Взять Чернобыль, когда был. Приезжали разные артисты и все равно людям поднимали моральный дух. Мы несем какую-то эстетику, какую-то культуру в город. И запретить это будет как бы не совсем корректно по отношению ко всем людям.

Те, що музика допомагає вижити за будь-яких умов доводять і пенсіонери, які не соромляться давати концерти у центрі окупованого Донецька.

За попередньою інформацією організаторів фестивалю Джаз-оупен виступ Макаревича, та проведення самого фестивалю з великою вірогідністю відбудеться. Більш детальні коментарі на цю тему чекайте у понеділок, 15 вересня.

http://www.gorod.cn.ua/news/foto-i-video/58189-makarevichu-hensli-ta-rogovcevii-vistupati-v-chernigovi-zaboroneno.html


Сюжет телеканалу "Дитинець"

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.