Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 10:44:38

Затриманий чернігівський злодій, який викрадав одяг в бутіках

12.08.2014   07:04

В ході операції «Майно» працівники карного розшуку Чернігівського міськвідділу за тиждень затримали двох злодіїв, що промишляли крадіжками з торговельних точок міста.

Як розповів начальник Чернігівського міськвідділу внутрішніх справ полковник міліції Володимир Рапута, до чергової частини надійшло кілька заяв від власників магазинів одягу про крадіжки з торговельних закладів. І це при тому, що увесь товар був чіпований електронними кліпсами, які на виході з магазину вмикають сигналізацію.

Проаналізувавши під час операції «Майно» серію крадіжок, оперативники Чернігівського міськвідділу встановили, що саме в цих електронних кліпсах і криється вся суть злочинів. Адже зловмисник заходив до магазину, тихенько знімав електронні чіпи, ховав крадене собі під одежу і спокійно виходив з магазину.

Правоохоронці встановили, що до крадіжок причетний 32-річний раніше судимий за подібні злочини чернігівець. Він звільнився з місць позбавлення волі в квітні, ніде не працював, вживав наркотики. Співробітники міліції почали відпрацьовувати всі місця, де зловмисник може з’явитися. І під час одного з відпрацювань району вулиці Рокосовського оперативники отримали інформацію, що в одному з бутиків скоєна крадіжка чоловічого светра.

Міліціонери на прилеглій території помітили крадія, він швидко йшов вулицею, озираючись навкруги. Оперативники його затримали, викрадене вилучили. В подальшому співробітники міліції з’ясували, що крадій зрізав електронні кліпси звичайними ножицями. Наразі встановлена причетність молодика до десятка крадіжок з магазинів одягу.

Іншого злодія, точніше злодійку, правоохоронці затримали кілька днів тому. Ця 39-річна жінка у травні звільнилася з місць позбавлення волі, а на другий день вже скоїла крадіжку мобільного телефону на ринку. Зловмисниця не нехтувала нічим – і телефони викрадала, і гроші у власників торговельних точок на ринках. Крадійку також затримали. Встановлена її причетність до п’яти крадіжок.

Володимир Рапута повідомив, що за фактами крадіжок відкриті кримінальні провадження за частиною 1 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка) – карається позбавленням волі на строк до трьох років.
Триває досудове розслідування.
 

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини