Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 03:13:51

Конкурс малих грантів в рамках проекту "Зміцнення громадянського суспільства в Центральній та Східній частині України"

02.07.2014   08:07Агенцiя

Спілка Української Молоді в Україні оголошує конкурс малих грантів. Цей конкурс є частиною проекту «Зміцнення громадянського суспільства в Центральній та Східній частині України» який реалізується за підтримки Національного фонду в підтримку демократії.


Мета конкурсу:
Активізація громад в Тельманівському районі Донецької області, Щорському, Корюківському, Чернігівському районах Чернігівської області через реалізацію невеликих соціальних проектів зі значним залученням місцевих жителів до заходів проектів

Умови конкурсу:
Заявки приймаються від локальних неурядових організацій та ініціативних груп, що спрямовують свою діяльність на розвиток місцевих територіальних громад, а також підтримують інноваційні ініціативи громади.

Учасники конкурсу - громадські організації та благодійні фонди, дитячі та молодіжні громадські організації, а також їхні коаліції, мережі та об’єднання, ініціативні групи громадян у партнерстві з громадськими організаціями;

Пріоритет надаватиметься проектам, які спрямовані на:
• розвиток громадської активності в територіальних громадах;
• передбачають максимальне залучення до реалізації проекту жителів територіальних громад та співпадають з цілями громади;
• сприяють формуванню навиків спільної реалізації заходів;
• матимуть довготривалі результати;
• запровадять нові форми співпраці з членами громади, громадськими та благодійними організаціями, органами влади, бізнесом;
• реалізовані/співфінансовані в партнерстві з представниками місцевого бізнесу, фондів місцевого розвитку чи влади (муніципалітету);
• беруть на себе забезпечення просвітницької діяльності для соціально вразливих груп громадян, активістів місцевих громад і ініціативних громадських груп.

Термін реалізації проектів – від 3 до 4-х місяців

Початок реалізації проектів варто планувати не раніше 10 вересня 2014р.

КРИТЕРІЇ ОЦІНКИ ПРОЕКТІВ:
• практична спрямованість результатів проекту;
• реалістичність виконання проекту, наявність чіткого плану його реалізації, визначеність очікуваних результатів;
• зваженість бюджету, наявність мінімум 20 % фінансування з боку місцевої влади та/або бізнесу чи громади;
• наявність плану інформування місцевої громади про хід реалізації та результати проекту.

Перевага в конкурсі надаватиметься проектам, які носитимуть інноваційний характер, будуть виконуватися у співпраці з органами місцевого самоврядування та демонструватимуть фінансову участь з боку органів місцевої влади чи представників місцевого бізнесу (як фінансову так і матеріальну).

Не розглядатимуться проекти:
• від поодиноких приватних осіб, політичних та релігійних організацій;
• підтриманих іншими спонсорами;
• бюджет запиту від Громадських ініціатив Україні, яких перевищує 700 доларів США;
• надіслані лише електронною поштою;
• що передбачають закупівлю матеріалів для ремонту, (будівництва та побудову дитячих майданчиків, якщо більше як 50% бюджету проекту спрямовані на закупівлю та встановлення обладнання для такого дитячого майданчика).

Заявки приймаються до 01 серпня 2014 року включно. Заявки, що надійдуть після 1-го серпня 2014 року розглядатися не будуть. Дата подання проекту визначається за поштовим штемпелем та фактичним надходженням на електронну пошту вказану в оголошенні.

Заявка на грант повинна подаватися в одному примірнику українською мовою за формою, яка додається на поштову адресу: Нелі Лавріненко, вул Мстиславська 38а, кв 44, м. Чернігів, індекс 01030; Україна, а також обов’язково дублюватись на електронну адресу n.lavrynenko@cym.org.

Оголошення результатів конкурсу – 25 серпня 2014 року на веб ресурсі Спілки Української Молоді в Україні www.cym.org/ua та Всеукраїнської мережі «Громадські ініціативи України» - ngonetwork.org.ua в розділі «Новини мережі».

Контакти:
Неля Лавріненко – координатор проекту
тел. (067) 4648173
n.lavrynenko@cym.org
Альвіна Ільченко – асистент проекту
Тел. (099) 3046838
alvinka@cym.org
 

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.