Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 07:02:35

На Чернігівщині благодійники передали військовим бронежилети та спеціальні тактичні окуляри

01.07.2014   13:31

10 бронежилетів та 60 комплектів спеціальних тактичних окулярів передали військовослужбовці та працівники Центрального друкованого органу Міністерства оборони України «Народна армія» та небайдужі підприємці з видавничої групи «МегаПрес».

Окуляри були закуплені за власний кошт працівниками армійської газети. Бронежилети 4-го ступеню захисту особисто передав співвласник видавничої групи «МегаПрес» Олег Свірко. За його словами, до ініціативи допомогти підсилити наше військо долучилися його друзі та колеги по роботі. Окрім засобів захисту ще вдалося закупити продукти харчування та необхідні в побуті речі.

- Закупити бронежилети, що мають необхідний ступінь захисту та відповідний сертифікат, сьогодні непросто, — розповів підприємець. — Нещодавно наш колектив вже надіслав 60 бронежилетів до іншого підрозділу, який нині виконує завдання на сході нашої держави. Але в цій роботі ми крапку не ставимо, навпаки — ми обов’язково активізуємось.

Закуплену допомогу передати «з рук у руки» військовослужбовцям батальйону територіальної оборони, що зараз проходить злагодження в одному з навчальних центрів Збройних Сил України та вже незабаром виконуватиме завдання за призначенням.

— Перше, що необхідно хлопцям, — це засоби захисту, — зазначив заступник командира батальйону по роботі з особовим складом підполковник Ігор В. — Це мають бути бронежилети не нижче 4-го класу захисту. Нині батальйон забезпечений ними лише на 50 відсотків.

До речі, бронежилети, які подарували цьому батальйону, відразу перевірили на полігоні. Постріл зі снайперської гвинтівки цей виріб індивідуального захисту витримав. Підприємці залишилися задоволеними результатами випробувань і відразу зробили заявку виробникам бронежилетів на виготовлення нової, більшої, партії.

Моделі подарованих тактичних окулярів аналогічні тим, що використовуються у збройних силах провідних країн світу та розроблені для роботи в ускладнених погодних умовах. Якісні балістичні лінзи захищають у бойових умовах очі військовослужбовців від уламків та пилу.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини