Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 22:19:08

"День відкритих дверей" в Менській виправній колонії № 91 управління ДПтС України в Чернігівській області

20.03.2014   12:14Агенцiя

Менська виправна колонія № 91 управління Державної пенітенціарної служби України в Чернігівській області відкрила двері родичам засуджених та представникам громадськості, котрі бажали ознайомитись з умовами відбування покарання в установі. Також до проведення заходу долучились члени спостережної комісії, представники благодійних і релігійних організацій.

Переступивши поріг закладу, численні відвідувачі отримали нагоду власними очима побачити як відбувають покарання засуджені колишні співробітники правоохоронних органів.

Екскурсію по установі провели начальник колонії Юрій Орловський, заступник начальника з соціально-виховної та психологічної роботи Тарас Голуб та начальник сектору соціально-виховної та психологічної роботи обласного управління Олександр Гужва.

До програми Дня відкритих дверей увійшло відвідування виробництва установи, бібліотеки, відділень соціально-психологічної служби, кімнат побачень. Відвідувачі отримали досить широкі та вагомі враження про умови перебування засуджених в колонії.

Особливо цікавим для рідних засуджених було відвідування житлових приміщень та їдальні. Вони особисто переконалися, що в гуртожитках тепло та затишно, а в їдальні чисто та смачно.

«Ми ініціювали проведення «Дня відкритих дверей» з запрошенням родичів засуджених саме для того, щоб вони могли на власні очі впевнитись, що в установі створені достойні комунально-побутові умови та дотримуються всі затверджені законом права», - розповів начальник Менської виправної колонії № 91 Юрій Орловський.
За словами голови Менської районної спостережної комісії Вікторії Неруш, «соціальні, психологічні, комунально-побутові умови відбування покарання в установі з кожним роком поліпшуються, та вони ніколи не замінять домашнього затишку, тому мета і співробітників установи, і рідних засуджених, і громадськості допомогти засудженим зайняти своє місце в суспільстві».

Підсумовуючи захід, начальник установи Юрій Орловський відповів на питання родичів засуджених, а також поцікавився їх думкою про умови в колонії. Відвідувачі зійшлися на тому, що умови в установі створені належні і висловили щиру подяку керівництву колонії за можливість побачити її зсередини.


Прес-служба управління ДПтС України в Чернігівській області

 

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини