Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 11:14:47

У прокуратурі м. Чернігова відбулась міжвідомча нарада

29.11.2013   16:19Агенцiя

28 листопада в прокуратурі м. Чернігова під головуванням прокурора міста відбулась міжвідомча нарада, присвячена стану додержання законодавства у сфері оплати праці. Участь у ній взяли керівники ДПІ у м. Чернігові, територіальної державної інспекції з питань праці у Чернігівській області, Управління Пенсійного фонду України у м. Чернігові, Державної виконавчої служби, Управління економіки Чернігівської міської ради.

Розпочинаючи нараду, прокурор міста Валерій Карась наголосив на тому, що захист прав громадян на оплату праці визначено одним з головних пріоритетів у здійсненні наглядової діяльності органів прокуратури.

Прокуратурою міста з початку року проведено 16 перевірок дотримання вимог законодавства про оплату праці, за результатами яких до десяти підприємств-боржників вносились подання з вимогою усунути виявлені порушення. Як наслідок, працівникам виплачено майже 5 млн. грн. заборгованості по заробітній платі. За результатами цих перевірок давалась і правова оцінка роботі органів контролю.

Протягом року прокуратурою м. Чернігова на підставі звернень соціально незахищених громадян направлено до суду 40 заяв про виплату заробітної плати на суму 250 тис. грн.

На переконання прокурора міста, боротьба з даною заборгованістю потребує комплексного підходу і скоординованих зусиль.

Учасники наради проаналізували можливі заходи впливу на стан додержання законодавства у сфері оплати праці, заслухали керівників чернігівських підприємств-боржників та розробили й затвердили план спільних узгоджених заходів, спрямованих на усунення недоліків і підвищення ефективності роботи на вказаному напрямку.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини