Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 12:30:19

Архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій: "Україна – це частина Європи, питання лише в тому, як знайти шлях для досягнення цієї мети"

28.11.2013   08:15Агенцiя

За словами представника духовенства, важливим є той момент, що люди, навіть беручи участь у різних мітингах, все ж мають спільну думку: Україна – це частина Європи, питання лише в тому, як знайти шлях для досягнення цієї мети.

Архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій

Архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій

За його словами, українці мають єдину стратегічну позицію: спільне європейське майбутнє. Тому навіть акції протесту повинні проходити мирно, в рамках законодавства і без провокацій.

«Найголовніше - щоб ми не опускалися до насильства, ненависті і досягнення своєї мети через кров, через силові методи, оскільки зло породжує зло, а насильство породжує насильство», – підкреслює священик.

Водночас Євстратій (Зоря) побоюється, щоб інші сили, в тому числі - зовнішні, які не зацікавлені в тому, щоб Україна була мирною державою і розвивалася як громадянське суспільство, можуть чужими руками провокувати різні інциденти, впливати на ситуацію в країні.

За його словами, в тому випадку, коли « градус» громадського протесту підвищується, будь-який заклик може бути сприйнятий неадекватно. Відповідно, це може призвести до тяжких наслідків. Необхідно бачити, що відбуваються і будуть відбуватися провокації, але зараз потрібно не допустити, щоб ситуація в Україні перейшла ту межу, за якою відновити єдність українського суспільства буде дуже складно.

«Ми закликаємо в будь-якому випадку, яких би думок не дотримався людина, по яку б сторону вона не стояв - необхідно остерігатися насильства і бути дуже обережним», - підкреслив священнослужитель.


http://www.pohlyad.com/news/n/30038

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.