Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 05:49:51

Ветеринарна міліція Чернігівщини контролює ситуацію в регіоні

16.11.2013   11:18

Три сотні складених адміністративних протоколів за порушення ветеринарно-санітарних вимог, вручення порушникам 79 приписів про усунення недоліків, вилучення з обігу більш ніж 7 тонн зіпсованої м'ясної та рибної продукції - такі основні підсумки цьогорічної роботи відділу ветеринарної міліції УМВС України в Чернігівській області.

Працівники підрозділу спільно з колегами з управління державної служби боротьби з економічною злочинністю, дільничними інспекторами міліції, податковою міліцією, іншими зацікавленими службами та відомствами здійснили 223 перевірки підконтрольних об'єктів. Прискіпливому контролю піддано 63 дрібні магазини та ринки, 28 супермаркетів і баз, 29 об'єктів торгівлі тваринницькою продукцією, 11 м'ясопереробних підприємств.

На порушників складено 212 протоколів про адміністративні правопорушення за порушення правил щодо карантину тварин та інших ветеринарно-санітарних вимог, в тому числі 37 на посадових осіб та керівників. Обмежено обіг 7150 кілограмів продукції тваринного походження, утилізовано та перероблено 6,5 тонн недоброякісних і небезпечних для вжитку харчів. Проінспектувавши низку установ торгівлі усіх форм власності, працівники відділу виявляли майже однакові порушення.

Так, під час перевірки одного з м'ясопереробних підприємств Чернігова, в холодильній камері підприємства виявлено та обмежено обіг 1600 кг ковбасних виробів зі строком вжитку, що минув. За виявлене порушення на керівника складено протокол про адміністративне правопорушення за ознаками ст. 107 КУпАП.

Також, з метою контролю за проведенням оздоровчих заходів від лейкозу великої рогатої худоби, здійснено виїзди до районів області де перевірено дотримання вимог відповідної інструкції в 7 присадибних ділянках приватного сектору. За виявлені порушення на п'ятьох власників хворої на лейкоз худоби, що утримується понад два роки, складено протоколи про адміністративне правопорушення за ознаками ст. 107 КУпАП та вручено приписи. Один матеріал направлено до органів прокуратури.

В ході профілактичних заходів, спрямованих на недопущення Африканської чуми свиней та хвороби Ауєскі, проінспектовано 14 свиногосподарств області. За виявлені порушення до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу притягнуто 12 керівників.

Одним з дієвих профілактичних заходів, здатних мінімізувати ризик поширення у державі особливо небезпечних хвороб тварин, є інтенсивне функціонування мобільних груп відповідного спрямування у прикордонних районах. На Чернігівщини у поточному році діяли 10 таких груп, до складу яких, поряд з працівниками відділу ветеринарної міліції УМВС в області, входили представники підрозділу ДПС ДАІ, державної служби ветеринарної медицини. Також залучалися працівники ветеринарної міліції з Черкаської, Чернівецької та Херсонської областей.

Загалом, завдяки наполегливій роботі підрозділу ветеринарної міліції Чернігівщини, епізоотична ситуація в області залишається стабільною і повною мірою контрольованою.
 

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.