Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 11:45:47

Використання стратегічної інформації у плануванні відповіді на епідемію віл-інфекції у Чернігівській області

17.10.2013   12:44Агенцiя

Розпочалася дводенна робоча зустріч організацій-партнерів проекту USAID "RESPOND" у Чернігівській області, присвячена використанню стратегічної інформації на регіональному рівні для прийняття рішень у сфері протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу.

В рамках зустрічі проводиться тренінг з використання стратегічної інформації для прийняття рішень. Серед учасників зустрічі - головний лікар Чернігівського обласного центру профілактики та боротьби зі СНІДом Микола Дейкун, керівник міжсекторальної робочої групи при обласній раді з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу Ніна Товчига, члени Чернігівської обласної координаційної ради з питань протидії туберкульозу, ВІЛ-інфекції/СНІДу, представники неурядових організацій та інших зацікавлених сторін. Отримані в ході тренінгу знання і навички будуть застосовані для розробки регіональної програми протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу на 2014-1018 рр. Наприкінці зустрічі Координаційній раді з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу буде запропоновано підготувати концепції заявок на отримання гранту від проекту USAID «RESPOND», використовуючи методи, опановані під час тренінгу.

 «Основна ідея використання стратегічної інформації для прийняття рішень полягає в тому, що в основі прийняття рішення повинні лежати дані або стратегічна інформація. Якщо рішення базується на достовірних даних, то це покращує якість прийнятого рішення та має позитивні наслідки для розвитку системи охорони здоров’я». – прокоментувала фахівець стратегічної інформації проекту USAID “RESPOND” Інна Шваб.

Ознайомлення з процесом, який призводить до прийняття рішень, а отже – і до покращення результатів роботи системи охорони здоров’я, відбувалося під час огляду таких питань, як «Основи підходу використання інформації для прийняття рішень», «Аналіз зацікавлених сторін для процесу прийняття рішень», «Визначення потреби в даних та потенційних джерел інформації», «Картування послуг як джерело даних для прийняття рішень: результати картування в Чернігівській області», «Аналіз та інтерпретація даних для прийняття рішень».

 «Ми запросили як управлінців, так і громадські організації, оскільки ці навички допоможуть не тільки приймати зважені рішення, а й ефективно залучати ресурси, проводити адвокаційну діяльність». – зазначила Олеся Гальчинська, менеджер з розбудови потенціалу та організаційного розвитку.

Проект  USAID “RESPOND”, метою якого є зниження темпів розповсюдження ВІЛ-інфекції серед представників груп найвищого ризику в Україні, восени поточного року проводить такі зустрічі і в інших партнерських регіонах: Дніпропетровській, Львівській, Миколаївській та Одеській областях. У регіонах, де проект почав працювати нещодавно – Полтавській, Черкаській та Запорізькій областях – на початку 2014 р. будуть проведені зустрічі партнерів проекту, присвячені формуванню спільного бачення відповіді епідемії ВІЛ-інфекції.

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.