Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 9 травня, 02:42:53

Міліція вилучає самогон тоннами. ФОТО

17.09.2013   08:59

Аналіз скоєних в області правопорушень свідчить, що більшість з них вчинили особи в стані алкогольного сп'яніння.

 Здебільшого зловживають спиртним ті, хто не можуть працевлаштуватися та реалізувати себе. В результаті зникають цілі родини, які єдину розраду знайшли в оковитій. Крім того, пияки ризикують купити у самогонників смертельно небезпечну рідину з різноманітними домішками.

За дорученням начальника Управління МВС в області на Чернігівщині проводиться оперативно-профілактичне відпрацювання, направлене на посилення роботи з протидії правопорушенням у сфері виготовлення та продажу міцних спиртних напоїв домашнього виробництва.
Завдяки вжитим профілактичним заходам з початку року дільничні інспектори міліції склали 3205 адміністративних протоколів.

За виготовлення, зберігання самогону та апаратів для його вироблення (стаття 176 Кодексу України про адміністративні правопорушення) складено 1412 адміністративних протоколів. Санкція статті передбачає накладення штрафу від 51 до 170 гривень.

За придбання самогону та інших міцних спиртних напоїв домашнього вироблення (стаття 177 КУпАП) притягнуто до відповідальності 1793 громадян. Сума штрафу за ці дії складає від 17 до 85 гривень.

А з початку спецоперації дільничні інспектори міліції склали 1667 адміністративних протоколів, з них 708 — за виготовлення, зберігання самогону та апаратів для його вироблення, і 959 протоколів — за придбання самогону та інших міцних спиртних напоїв домашнього вироблення. З незаконного обігу вилучено близько 2,5 тонни самогону, 2 тонни закваски, 100 літрів спирту та 65 самогонних апаратів.

Зокрема, в ході відпрацювання Куликівського району дільничні інспектори міліції вилучили у жительки Дроздівки 30 літрів спирту, який вона розводила і продавала місцевим мешканцям. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 204 Кримінального кодексу України (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів), що карається штрафом від 17000 до 34000 гривень. Спирт вилучено та направлено на дослідження, самогонний апарт знищено, а господарці доведеться сплатити штраф. Слідство триває.

Про підтримку громадянами подібних профілактичних заходів свідчать вдячні відгуки керівників сільських і селищних рад та простих селян. Міліція отримує масу листів і телефонних повідомлень, в яких висловлюють щиру вдячність працівникам міліції за те, що вони очищають міста і села від торгівців хмільним дурманом, закривають десятки «хмільних точок», які не давали спокійно жити багатьом добропорядним сім’ям.

Робота міліції, направлена на посилення протидії правопорушенням у сфері виготовлення та продажу міцних спиртних напоїв домашнього виробництва триває.

Останні новини Чернігівщини

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима 14:01

За процесуального керівництва прокурора Чернігівської окружної прокуратури доведено вчинення суспільно-небезпечного діяння 32-річним місцевим мешканцем замаху на умисне вбивство (ч.2 ст.15, ч.1 ст. 115 КК України).

У Чернігові вшанували пам'ять жертв Другої світової війни та вклонилися перед всіма, хто боровся з нацизмом 13:59

В.о. міського голови Олександр Ломако, заступники міського голови, голова міської ради ветеранів Ірина Четвертак та громадськість, вшанували пам'ять всіх жертв Другої світової війни. Поклали квіти до пам'ятного знаку у сквері Магдебурзького права, а також стели загиблим в АТО/ООС.

 Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом

Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом 13:56

До уваги мешканців Чернігова та гостей міста! Управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв'язку міської ради інформує про те, як можна доїхати до міських кладовищ (окрім «Яцево») у поминальні дні.

Городнянські поліцейські оперативно затримали зухвалого крадія 13:51

Поліцейські ВП №3 (м. Городня) Чернігівського райуправління поліції впродовж кількох годин встановили та затримали зловмисника, який незаконно заволодів мотоциклом жителя одного з сіл Городнянської громади та в сусідньому селі викрав речі з обійстя іншої заявниці. Зловмисника затримано та поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років 10:47

Україна приєдналися до європейської традиції відзначення цієї дати. Для Європи 8 травня – точка відліку закінчення війни, перемога над страшним злом нацизму, нагадування про катастрофу війни, а не про тріумф одних народів над іншими, переможців над переможеними.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини