Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 13:39:34

Журі рекомендує будувати

05.07.2013   10:13Агенцiя

Відбулося засідання журі з підбиття підсумків відкритого конкурсу щодо реконструкції підземного переходу на перетині проспектів Миру та Перемоги.

На ньому прийнято остаточне рішення: рекомендувати виконкому міської ради підписати інвестиційний договір з київською компанією ТОВ «Клуб-інвест» — подані нею документи відповідають умовам конкурсу, передпроектні пропозиції одноголосно схвалені містобудівною радою, матеріали щодо платоспроможності інвестора вивчені управлінням фінансів та юридичним відділом міської ради.
На останнє засідання журі був запрошений представник інвестора, який відповів на запитання членів журі й вислухав їх пропозиції щодо технічного та матеріального забезпечення реконструкції переходу.

Як повідомив заступник міського голови Олександр Сердюк, інвестор має досвід будівництва торгового центру в Харкові вартістю 16 млн. грн. Орієнтована вартість реконструйованого переходу — 25 млн. Гарантами фінансування є надійний банк та діюча страхова компанія. Олександр Сердюк наголосив, що в інвестиційному договорі буде чітко прописаний графік робіт, адже вони пов’язані з частковим обмеженням руху транспорту. Тому роботи розіб’ють на два етапи.

На першому, протягом трьох місяців, треба буде виконати розкопки, встановити конструктивні елементи переходу, а потім покласти нове покриття дороги. Цей етап має бути застрахований розміщенням з боку інвестора певної страхової суми на депозиті, що має гарантувати закінчення робіт.
Планується, що оновлений підземний перехід відкриється у першій половині 2015 року

Заступник міського голови вважає, що в ролі замовника має виступити КП «Чернігівбудінвест», якому на баланс на час виконання робіт має бути переданий перехід. Виконком міської ради має оперативно затвердити рішення журі, розглянути питання про виділення земельної ділянки, адже робіт попереду багато, належить виконати проект та провести його експертизу — об’єкт має відповідати всім категоріям безпеки.

Олександр Сердюк також наголосив, що проектувати об’єкт мають чернігівські архітектори, а будувати — місцеві будівельники, які мають великий досвід і рівень професіоналізму. Всі паперові та підготовчі роботи мають бути завершені до нового року, а перерізати стрічку оновленого переходу планується у першій половині 2015 року.

http://vid.cn.ua/content/view/8908/65/

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини