Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 12:59:23

Екоінспекція Чернігівської області: 159 перевірок - 140 протоколів про порушення

04.07.2013   09:23

Протягом червня інспекторським складом Державної екологічної інспекції у Чернігівській області проведено 159 перевірок дотримання вимог природоохоронного законодавства України на 86 об’єктах різної форми власності, з них комплексно 70.

За результатами перевірок  складено 140 протоколів про адміністративні правопорушення. До адміністративної відповідальності притягнуто 134 особи. Матеріали 5-ти справ передано у судові органи та 5-ти - у правоохоронні органи. Порушено одну кримінальну справу.

Загальна сума накладених штрафів склала 25,058 тис.грн., стягнуто 34,629 тис.грн., у тому числі при проведенні перевірок:

- у сфері поводження  з відходами до адміністративної відповідальності притягнуто 64 особи. Накладено штрафів на суму 15,572 тис.грн., стягнуто 20,298 тис.грн.;

- у сфері державного  контролю за водними ресурсами  до адміністративної відповідальності притягнуто 23 особи. Накладено штрафів на суму 3,706 тис.грн., стягнуто 2,669 тис.грн.;

- у сфері державного  контролю за рибними ресурсами до адміністративної відповідальності притягнуто 21 особу. Накладено штрафів на суму 1,836 тис.грн., стягнуто 1,530 тис.грн.;

- у сфері державного  контролю по забрудненню атмосферного повітря до адміністративної відповідальності притягнуто 13 осіб. Накладено штрафів на суму 1,768 тис.грн., стягнуто 5,644 тис.грн.

За результатами інспекційної діяльності у червні, пред’явлено 7 претензій та позовів за екологічні збитки на загальну суму 3239,599 тис.грн.

Загальна сума розрахованих збитків, завданих навколишньому природному середовищу, становить 3243,305 тис.грн.За порушення природоохоронного законодавства у червні Держекоінспекцією у Чернігівській області тимчасово призупинено виробничу діяльність 5-ти об’єктів. Підприємствами порушено вимоги Законів України “Про охорону навколишнього природного середовища” та “Про охорону атмосферного повітря”. Рішення щодо відновлення діяльності можуть бути прийняті за умови усунення порушень чинного природоохоронного законодавства.

За поточний період Державними інспекторами відділу екологічного та радіологічного контролю на митній території Чернігівської області перевірено 6552 одиниці пересувних транспортних засобів та 3338 вагонів.

Здійснено екологічний  контроль 42344,4 тон вантажів та радіологічний контроль 265851,6 тон вантажів.

Інспекторами  постів екологічного контролю притягнено до адміністративної відповідальності 6 порушників, накладено штрафів на суму 442 грн.

Громадський контроль у галузі охорони навколишнього природного середовища Чернігівщини здійснюють громадські інспектори з охорони довкілля.

Спільно з державними інспекторами з охорони навколишнього  природного середовища у Чернігівській  області громадські інспектори з охорони довкілля беруть участь у перевірках, залучаються до рейдових перевірок по боротьбі з браконьєрством, а також під час проведення природоохоронних операцій та акцій. У червні здійснено 6 спільних рейд-перевірок дотримання вимог природоохоронного законодавства у галузі збереження рослинного та тваринного світу на території Чернігівської області.

 

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.