Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 09:45:47

Забуті братські могили Чернігова

22.06.2013   09:09

Кожний народ, що пишається перемогами, одержаними в боротьбі за свободу і незалежність своєї батьківщини, повинен свято шанувати пам’ять втрат, понесених в ім’я цих перемог.

За офіційними даними на державному обліку як пам’ятки культурної спадщини на території Чернігівської області перебуває 1804 пам’яток, пов’язаних з подіями Другої світової війни, в т. ч. 1179 військових поховань.

Скільки в області є поховань загиблих від рук нацистів у роки Другої світової війни, в т.ч. цивільного населення, насправді не знає ніхто.

Однак дивлячись на стан не тільки братських могил, але й пам’ятників на честь переможців, побудованих у 60-70х роках минулого століття, важко повірити у щирість заяв можновладців і так званих “антифашистів” про те, що ті, хто здобував Перемогу у цій війні, навічно залишаться у вдячній пам’яті нащадків, а спомин про них передаватиметься з покоління в покоління.

І це стосується не тільки могил і пам’ятників, розташованих у забутих владою і нащадками селах області, але й у самому Чернігові.

Одна з таких забутих братських могил знаходиться на Валу, друга – на улиці 50 років Перемоги на Бобровиці, третя – на старому Руському кладовищі по вул. Старобілоуська, 6.

Можновладці ж кожного 22 червня традиційно обмежуються покладанням квітів тільки Могили невідомого солдата на Болдиних горах та до відреставрованої братської могили загиблим у 1943 році красноармійцям, могилам Попудренка і Капранова у сквері біля облдержадміністрації і міськради.

І це в той час, коли в самому Чернігові знаходить щонайменше ще 15 братських могил наших загиблих співвітчизників у часи Другої світової війни, які потребують реконструкції.

 

 

 

Останні новини Чернігівщини

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.

Міжнародні донори розглядають можливість створення на Чернігівщині сучасного закладу пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації 08:17

Над проєктом створення клініки пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації працює Благодійний фонд «Місія солідарності».