Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 19:47:13

Відтепер у Чернігівській області є місце, куди може звернутися по допомогу кожен, хто потребує матеріальної і моральної підтримки

15.06.2013   08:31Агенцiя

Чернігівська міська молодіжна ГО “Центр прогресивної молоді “Апельсин”” допоможе збирати пожертви в рамках програми “Банк добрих справ” у Чернігівській області

Партнером всеукраїнської соціальної програми “Банк добрих справ” у Чернігівській області стала Чернігівська міська молодіжна ГО “Центр прогресивної молоді “Апельсин””. Організація запропонувала найкращу концепцію збору пожертв для малозабезпечених українців у рамках всеукраїнського конкурсу грантів “Врятуймо добру людину!”, що його провів АБ “Укргазбанк” за підтримки Фундації імені князів-добродійників Острозьких та Асоціації платників податків України.

В Україні дуже гостро стоїть проблема збору коштів на невідкладну медичну допомогу для вирішення проблем зі здоров’ям. Держава не здатна забезпечити навіть мінімальну фінансову підтримку для термінових хірургічних операцій за кордоном, лікування й реабілітації хворих. Сім’ї, у яких є важкохворі, переважно належать до малозабезпечених верств населення і не в змозі самостійно зібрати потрібну суму на операцію чи лікування.

Внаслідок непоінформованості більшості українців про правила й норми збору доброчинних коштів у них часто виникають правові конфлікти з податковими органами. Маловідомий факт: в Україні приватні банківські рахунки, відкриті з метою збору пожертв на лікування чи операцію, оподатковуються в розмірі 15% або 17% залежно від зібраної суми. Люди втрачають шосту частину зібраних коштів і можуть зазнавати штрафів та санкцій з боку податкових органів.

Завдяки досвіду й кваліфікації Чернігівська міська молодіжна ГО “Центр прогресивної молоді “Апельсин”” перемогла в конкурсі грантів “Врятуймо добру людину!” і стала партнером програми “Банк добрих справ”.

Відтепер у Чернігівській області є місце, куди може звернутися по допомогу кожен, хто потребує матеріальної і моральної підтримки. Працівники Чернігівської міської молодіжної ГО “Центр прогресивної молоді “Апельсин”” пройшли практичну Школу фандрейзингу з проведення доброчинних кампаній і тепер допомагатимуть малозабезпеченим сім’ям збирати пожертви на лікування рідних. Разом з волонтерами й родичами важкохворих вони проводитимуть благодійні вуличні акції й кампанії від дверей до дверей; встановлювати добродійні скриньки для збору пожертв у торговельних мережах, церквах, громадських установах; залучатимуть до доброчинності регіональний соціально відповідальний бізнес; поширюватимуть листи про допомогу; проводитимуть доброчинні лотереї, аукціони, марафони за участі ЗМІ та інші публічні заходи.

Ірина Черенько, Голова Правління Чернігівської міської молодіжної ГО “Центр прогресивної молоді “Апельсин””: “Ми вже не перший рік допомагаємо жителям Чернігова та області і чудово розуміємо, з якими труднощами у нас пов’язано питання термінового збору коштів. Люди готові на все, щоб урятувати рідну людину, починають діяти, не враховуючи “підводних каменів” цього процесу. Ми пишаємося тим, що можемо допомагати їм збирати кошти законно і без зайвих втрат, і ініціатива “Банк добрих справ” розділяє наші цінності. Для нас це можливість урятувати ще більше людей, показати їм вірний шлях”

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини