Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 10:13:41

Як чернігівські журналісти снайперське приладдя "перевіряли". ФОТО

06.06.2013   08:33

До Дня журналіста у Чернігові на базі Північного територіального управління Військової служби правопорядку відбулася акція «Журналісти в армії».

Військові правоохоронці ознайомили представників ЗМІ Чернігівщини з життям та побутом військової частини, продемонстрували їм зразки обмундирування та зброї, якими користуються у повсякденній діяльності.

Крім цього чернігівські медійники виконали ряд спеціальних завдань визначених військовими правоохоронцями. Одне із таких – 20-хвилинний пошук журналістами замаскованого снайпера на ділянці полігону. Снайпера шукали спочатку по кутках, потім всюди: під ногами у траві, у кущах, на деревах, під старим автотранспортом. Особливо непокоїв трактор, що стояв на полігоні. Але ніхто не звернув уваги на сухе зілля, що прикривало низ старого автобуса. Саме на місці двигуна і заховався таємний стрілок. І як потім нам розповіли, він міг дійсно "зняти" всіх. 

Перемірявши бронежелети, каски, маскувальні костюми, журналісти перейшли до вправ із зброєю. Як виявилося зібрати  та розібрати автомат можуть не всі. Адже у журналістів головна зброя - це ручка, мікрофон, диктофон, фотоапарат, камера. Але хоч і не дуже швидко, але і з цим завданням впоралися.

Цікавим продовженням акції "Журналісти в армії" стала гра в пейтбол на базі клубу «STALKER».

Чотири журналістські команди: «Альфа», «Браво», «Дельта» та «Чарлі» змагалися за перемогу. Треба було "захопити базу противника та знищити ворогів".

Відтак, у запеклих «сталкерських» боях, перемогла команда «Браво» у складі журналістки обласного телебачення «Сівер-центр» Яни Тітенок, кореспондента газети «Деснянка вільна» Віталія Назаренка, кореспондента чернігівського тижневика «Деснянская неделя» Віктора Ткаченка та оператора обласного телебачення «Сівер-центр» Євгена Довбні.

- Щороку військові журналісти організовують цікаві поєдинки та змагання, - сказав Віктор Ткаченко. – За п’ять років проведення акції «Журналісти в армії» вже сформувались певні бойові команди. Можемо з впевненістю сказати, що армійські журналісти дадуть фори будь-якому солдату Збройних Сил України.

Кращих журналістів організатори акції нагородили грамотами, дипломами та спеціальними призами, а переможців – перехідним кубком від почесного президента Благодійного фонду імені Двічі Героя Радянського Союзу Олександра Молодчого.

 

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини