Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 22:12:05

Чернігівський облавтодор намагався сплатити мільйонний борг не грішми, а творчими розробками прокурора

25.04.2013   12:50Агенцiя

Чернігівський облавтодор намагався через суд скасувати договір із ТОВ «Резерв-Ойл», якому винен більше мільйона гривень за поставку бітуму та пічного палива у 2009-2011 роках.

Про це свідчить рішення Господарського суду Дніпропетровської області.

Від імені дочірнього підприємства «Укравтодору» до суду звернувся дніпропетровський транспортний прокурор. Свої вимоги він обґрунтував тим, що фірма у жовтні 2008 року продала Чернігівському облавтодору товар вартістю 12 млн грн., право власності на який гарантувала неправдиво.

Прокуратура припускає, що бітум і пічне паливо могли бути предметом застави за кредитом, який фірма взяла у банку «Київська Русь». За доводами прокуратури, ТОВ «Резерв-Ойл» було неспроможне виконати кредитні зобов’язання власними силами, відтак куплений облавтодором товар міг бути предметом застави.

У травні-серпні 2012 року суди перших двох інстанцій відмовилися визнавати недійсним договір поставки, укладений із ТОВ «Резерв-Ойл». Вони не побачили порушень у діях фірми, яка з березня 2009 року по листопад 2011 року справно постачала облавтодору товар відповідно до договору. Натомість облавтодор сам порушував його умови, заборгувавши ТОВ «Резерв-Ойл» 1,38 млн грн.

Вищий господарський суд в грудні відправив справу на новий розгляд до Господарського суду Дніпропетровської області. Своє рішення ВГСУ мотивував тим, що попередні суди не встановили, зокрема, дійсний характер відносин між сторонами, а також «які саме дії – помилка чи обман – могли сприяти можливості недійсності правочину».

Втім, госпсуд у квітні цього року відмовив прокуратурі в задоволенні позову. Він вказав, що прокуратура не довела наявності умислу в діях фірми щодо введення в оману облавтодору, та сам факт обману. Більше того, суд вказав, що поповнення обігових коштів відповідачем за рахунок кредиту банку з метою придбання товару та подальшої його реалізації, не суперечить нормам чинного законодавства.

http://nashigroshi.org/2013/04/25/oblavtodor-namahavsya-splatyty-miljonnyj-borh-ne-hrishmy-a-tvorchymy-rozrobkamy-prokurora/

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.