Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 16:48:16

Чому збиткують бюджети сільських рад?

16.04.2013   08:36Агенцiя

Прилуцька об’єднана Держфінінспекція в Чернігівській області при ревізіях бюджетів сільських рад у І кварталі 2013 року встановила збитків на 190 тис. грн.

Зокрема, під час ревізії Гнідинцівської сільради фінінспектори виявили збитків на 35 тис. грн. При цьому незаконні витрати “потягли” на 33 тис. грн. Це завищення вартості робіт з поліпшення орних земель запасу, які виконувало ТОВ “Прогрес”, завищення вартості виконаних робіт з технічного обслуговування вуличного освітлення за договорами, укладеними з ПП “Техсервіс”, а також покриття сільрадою витрат за комунальні послуги, фактично спожиті сторонньою юридичною особою, а саме – бібліотекою відділу культури і туризму Варвинської РДА.

Сокиринська сільрада недоотримала орендної плати за користування земельними ділянками в межах населеного пункту на суму 6 тис. грн. Крім того, з’ясувалося, що за рахунок коштів сільського бюджету вона сплачувала за комунальні послуги, фактично спожиті іншою юридичною особою – відділом освіти Срібнянської РДА, що призвело до незаконних витрат на 9 тис. грн. Всього ж сільрадою допущено фінансових порушень, що призвели до незаконних витрат, на 15 тис. грн.

А ось під час контрольного заходу у Варвинській селищній раді фінінспектори встановили, що її бюджет недоотримав доходів на загальну суму 46 тис. грн внаслідок того, що ПП “Ельбрус” не сплатило за договором оренди землі майже 20 тис. грн, а майно селищної ради здавалося в оренду за заниженою вартістю. Крім того, ревізія виявила порушень, що призвели до незаконних витрат, на 34 тис. грн. Більша частина з них була пов’язана з незаконним нарахуванням та виплатою заробітної плати та відпускних.

За результатами згаданих ревізій до об’єктів контролю застосовані фінансові санкції у вигляді зупинення операцій на рахунках в Держказначействі та призупинення бюджетних асигнувань на один календарний місяць.


Валентина Романова, начальник Прилуцької об’єднаної Держфінінспекції

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини