Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 4 травня, 14:58:13

Боксер із Чернігівщини представить Україну на Всесвітній гімназіаді в Бразилії

06.08.2023   11:43Агенцiя

Першість України із боксу у ваговій категорії 66 кілограмів та право представляти Україну на Всесвітній гімназіаді в Бразилії виборов 14-річний боксер із Прилук Гліб Квач.

 Він переміг у трьох поєдинках на всеукраїнському змаганні в Умані, яка тривала із 10 по 14 липня. Хлопець боксує близько трьох років та має чотирьох тренерів, один із яких пішов служити у ЗСУ.

Хлопець розповів, що найтяжчий бій був з Івано-Франківським суперником.

    "Це перший бій був. Десь моментами я вигравав, моментами він. Одноголосно переміг. Миколаївський пройшов і Дніпропетровського також пройшов. Він тиснув постійно. Такий був бій найбільш найенергозатратніший", — каже Гліб.

Батько Гліба спостерігав за сином на ринзі із глядацької трибуни. Це він близько трьох років тому вперше привів Гліба на тренування із боксу та поступово зібрав навколо сина чотирьох тренерів.

    "Я, як чоловік, який займається спортом все життя, всіх хлопців знаю: хто що може дати краще. Намагаюся, як кожен батько, дати сину краще. Самореалізуємось у своїх нащадках", — каже Віталій Квач.

Першим тренером хлопця став Олександр Черня. Нині він захищає країну у лавах ЗСУ. Останні два роки Гліб тренується у відділенні боксу Прилуцької ДЮСШ. Додатково займається з учителем фізкультури.

    "Він залишається в залі сам, допрацьовує. Постійно в залі знаходиться. Відповідальний, з великим завзяттям, працьовитий і з характером хлопець. Дуже наполегливий. Все у нього вийде", — каже вчитель фізичної культури Прилуцького ліцею №1 Юрій Шутін.

Вчитель фізичної культури Прилуцького ліцею №1 — Юрій Шутін. ФОТО: Суспільне Чернігів

Тренер-викладач Прилуцької ДЮСШ Анатолій Іллюхін розповів, що фінальний бій з боксером із Дніпра був тяжким.

"Він був фізично від нього сильніший. Але всі поєдинки він виграв достроково. Гліб проявив характер, волю і суперник навіть розгубився".
 
Тренер Черкаської ДЮСШ "Вікторія" Ігор Приходько каже:

"Він довів, що він кращий в Україні. Для того, щоб перемогти, потрібно ряд відборів пройти – місто, область, Україна, ряд турнірів. Він це все зробив. Там проявив свою мужність, силу волі. Всі якості у нього є, щоб перемагати".

19 серпня Гліб представить Україну на Всесвітній гімназіаді у Ріо-де-Жанейро. Хлопець каже, що не хвилюється.

    "Мені потрібно перше місце зайняти. Перед боєм потрібно, щоб був трохи "мандраж". З ним потрібно справитись. Якщо ти тренувався, він у тебе пропадає. Він ніби запускає твою нервову систему і потім його переборюєш".

У Бразилію Гліб поїде без своїх тренерів. Поїздку оплачують з бюджету родини, це обійдеться від двох до двох із половиною тисяч євро.

У Прилуках відділення боксу діє із 2019 року. Нині тут тренуються близько 40 дітей. Катерина Влащенко та Ліза Чеботар здобули першість серед дівчат на Чемпіонаті України, Євген Вовк – чемпіон України та Європи із кікбоксингу. Всі вони кандидати в майстри спорту.

 

Суспільне Чернігів

Останні новини Чернігівщини

«єВідновлення» в області: понад дві тисячі компенсацій за пошкоджене майно та 307 житлових сертифікатів 15:05

На Чернігівщині триває реалізація програми з надання компенсацій за пошкоджене та зруйноване житло «єВідновлення», яка стартувала майже рік тому. Про стан її реалізації говорили сьогодні на брифінгу в медіацентрі ОВА.

До 11 років позбавлення волі засуджено російського військовослужбовця, який стріляв у цивільних під час тимчасової окупації Чернігівщини 15:03

За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської обласної прокуратури Чернігівським районним судом у порядку спеціального судового розгляду визнано винним російського військовослужбовця у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Його засуджено до 11 років позбавлення волі.

Дмитро Блауш: ці діти вчать інших не бути байдужими 15:01

Плетіння маскувальних сіток для бійців на передовій вже стало невід'ємною частиною життя для одинадцяти діток із Ріпок Чернігівського району.

 На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів

На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів 14:48

Слідчі Головного управління Нацполіції в області викрили у Чернігівському районі зловмисника, який систематично здійснював придбання та подальший збут особливо небезпечних психотропних речовин.

Ломако та Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів у Чернігові 14:44

В.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако та начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів приватних перевізників у Чернігові.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини