Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 22:35:18

“Летючі прилучани” в Голландії

02.11.2012   18:07Агенцiя

Представники міста вперше взяли участь у командному чемпіонаті світу з мотокросу

Його звати Олександр Криштопа, йому 36, він прилучанин, і у своїх снах він …їде. Як ви думаєте, а що ж він робить наяву? Ідентично: чоловік вантажить у спеціально перероблений автобус мотоцикл із коляскою і прямує просторами України на чергові змагання. А нещодавно Олександр зі своїм колясочником Сергієм Шульгою та механіком Сергієм Коноваловим у звичний спосіб помандрували до Нідерландів. У місті Ос відбувся Кубок націй із мотокросу в класі SIDICAR (об’єм двигуна до тисячі кубічних сантиметрів), де кожна з 14 країн-учасниць виставила по три екіпажі.

– Ми йдемо третіми в заліку першості України, тому нас і відібрали на світовий чемпіонат, – розповідає гонщик. – Також державу представляли екіпажі з Києва та Львова.

Олександр із Сергієм у двійці їздять уже три роки, виконали норматив кандидатів у майстри спорту. На голландській трасі прилучани працювали на команду, котра в підсумку набрала 12-ту суму очок: львів’яни зійшли з дистанції, що вплинуло на результат. Підвела техніка, і це не виглядає дивним у зв’язку із сумними реаліями мотокросу в Україні.

– Техніка, її обслуговування та ремонт, транспортизація – усе це в нас оплачується з власних кишень, – каже Олександр Криштопа. – Тому не вистачає фінансів, аби належно підготувати мотоцикли до змагань такого високого рівня…

Дебют прилучан на міжнародних стартах можна сміливо назвати вдалим, адже вони досі не мали гоночної практики на чорному піску з коліями по пояс. Вирішальну роль у цьому відіграв знову ж таки брак матеріального забезпечення. Олександра, котрий за кермо мотоцикла вперше сів у 8 років, хвилює осиротіння інфраструктури рідного виду спорту і в Україні, й передусім у Прилуках. Із розпадом Радянського Союзу припинила діяти спортивна секція при заводі “Тваринмаш”, розвитком якої займався тоді майбутній, а тепер колишній мер Микола Бабій. На початку 90-х “заглохла” і секція при ДОСААФі. Нині в місті функціонує спортивно-технічний клуб “Тайм”, очолюваний героєм нашої публікації. Ентузіазм членів СТК дозволяє лише вряди-годи проводити перегони неподалік Горової Білещини – про системність мова наразі не йде. Та навіть поодинокі спалахи мотоспортивної активності варто вітати й усіляко заохочувати.

У подальших планах Олександра Криштопи та його екіпажу – продовження участі в чемпіонаті України з прицілом на призові місця та заповітною мрією – стати чемпіонами країни. Також надходять запрошення з Росії та Білорусі, куди без спонсорської підтримки поїхати складно. Побажаймо ж нашим землякам таки знайти можливості для здійснення бажань!

Олександр Бойко

http://gradpryluky.info/index.php?newsid=2342

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.