Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:45:00

На Чернігівщині #OlympicLab для активної студентської молоді

28.01.2021   11:38Агенцiя

Регіональним олімпійським осередком Чернігівщини спільно з Українською Академією Лідерства за сприяння Чернігівської обласної ради реалізовано Всеукраїнський захід Національного олімпійського комітету України та Coca-Cola Foundation #OlympicLab за модулем «Чат з чемпіонами та навички лідерства» для студентів Української Академії Лідерства з метою націлення студентської молоді на досягнення високих результатів через громадянську активність, здоровий спосіб життя та виховання морально-психологічної стійкості.

У залі президії представницького органу Придесення перший заступник голови Чернігівської обласної ради, перший заступник голови Відділення Національного олімпійського комітету України в Чернігівській області Ніна Лемеш ознайомила студентів Української Академії Лідерства із роботою обласної ради, її виконавчого апарату, розповіла про особливості діяльності Чернігівської обласної ради восьмого скликання, її структуру та повноваження.

Активна студентська молодь мала змогу послухати про спогади та цікаві епізоди зі спортивної кар’єри Ніни Лемеш – відомої української біатлоністки, заслуженого майстра спорту України з біатлону, багаторазової чемпіонки та призерки чемпіонатів світу, Європи та Кубків світу з біатлону, учасниці Олімпійських ігор в Наґано, Солт-Лейк-Сіті та Турині.

Як зазначалося під час зустрічі, спорт загартовує не лише тіло, а й характер і волю, дає можливість людині рухатись далі, самовдосконалюватися та реалізувати себе.

Голова Чернігівської районної ради Микола Силенко поспілкувався зі студентами про впровадження в області реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади, розповів про процеси децентралізації та подальші кроки, необхідні для розвитку громад та успішної діяльності місцевих рад. Український досвiд, на його думку, демонструє чимало позитивних зрушень у цiй сферi, проте водночас є безлiч проблем, вирішення яких потребує удосконалення системи територіальної організації влади з метою підвищення ефективності управління суспільним розвитком.

Студенти мали змогу поставити чимало запитань почесним гостям заходу щодо роботи органів місцевого самоврядування та виконавчої влади, місцевого економічного розвитку, функціонування соціальної сфери, підприємництва тощо.

Почесні гості заходу зазначили, що активна участь молоді в прийнятті рішень на місцевому та регіональному рівні є важливим фактором побудови демократичного суспільства.

Зустріч завершилась врученням студентам подарунків від Відділення Національного олімпійського комітету України в Чернігівській області, спільним фото під гучне гасло від учасників зустрічі: «Творимо себе – творимо Україну, кожне завтра починається вже сьогодні!»

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини