Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 23:27:22

Тренерський ракурс. Олександр Рябоконь – найкращий тренер 1-го туру Favbet Ліги

25.08.2020   12:15Агенцiя

Всеукраїнське об’єднання тренерів з футболу аналізує підсумки стартового туру української Favbet Ліги сезону 2020/21.

Олександр Рябоконь

Олександр Рябоконь

Новий сезон чемпіонату України розпочався з мінімальною паузою після попереднього, відразу порадувавши глядачів як якістю, так і змістовністю футболу. Середня результативність шести зіграних матчів склала 4,5 гола за гру, знайшлися матчі з неповторною драматургією та великою інтригою

Тож наш сьогоднішній лауреат у Favbet Лізі – головний тренер чернігівської «Десни» Олександр Рябоконь. Його підопічні завдали поразки «Зорі» (3:1), розпочавши новий сезон вольовою перемогою над командою, з якою ще недавно суперничали за медалі та вихід у єврокубки.

Номінальний результат команди – 5
(важливість, несподіваність, сила суперника, історична й турнірна складова)

Від 2018 року, коли ці суперники регулярно перетинаються в Favbet Лізі та Кубку України, матчі між ними проходять в непередбачуваній, рівній боротьбі. Достатньо сказати, що з восьми зустрічей по три тепер виграла кожна з команд при двох нічиїх. Вольова перемога «Десни» над сильним суперником доводить боєздатність команди Рябоконя на старті історичного сезону, коли чернігівський клуб готується дебютувати в єврокубках.

Труднощі в вишикуванні та керуванні підопічними – 4
(травмовані/дискваліфіковані, особливі обставини)

«Десна» підійшла до матчу без кадрових втрат, втім, треба враховувати, що вперше проти недавніх одноклубників зіграв колишній капітан чернігівців, захисник Фаворов (і Денис, до речі, відкрив рахунок у матчі). Що стосується «Зорі», то ще набирає форму після хвороби провідний півзахисник луганців Іванісеня, а особлива обставина полягає в тому, що ще до перерви через пошкодження довелося заміняти оборонця Абу Ханну.

Майстерність в роботі з кадрами – 5
(гравці, використані не на своїх звичних позиціях та несподівані, але успішні нові обличчя у складі)

Тренерський штаб, передовсім, здивував тактичною схемою – 5-4-1, які, залежно від фази гри, можна було трактувати як 5-2-3 чи 3-4-3. Під цю специфічну схему Рябоконь випустив одночасно трьох центрбеків, а креатив довірив форварду Філіппову, якого з глибини, постійно міняючись зонами, мали підтримувати Тотовицький і Калитвинцев. З виходом Будковського вони з Філіпповим здорово розділили зони атаки, і саме ця обставина призвела до поразки луганців.

Тренерська майстерність – 5
(різноманіття тактик, зміни по ходу матчу, використання людського фактору)

Рябоконь і раніше експериментував зі схемою з трьома центрбеками, і цього разу успішно застосував цю пастку проти «Зорі». Високі фулбеки активно підключалися до атак, отож, півзахисники поряд із форвардом Філіпповим мали змогу зміщуватися в центр, відводити за собою захисників, розтягувати та розривати зони їхнього захисту. По ходу гри «Десна» перелаштувалася на гру в два форварди, і цей додатковий тиск допоміг переломити хід протистояння.

Накопичувальний критерій – 4
(якщо команда під керівництвом тренера кілька турів поспіль демонструє чіткий прогрес, постійне поліпшення результатів, тренерські новинки)

Минулий чемпіонат «Десна» завершила в єврокубковій зоні, проте виступ у чемпіонській шістці та претензії на медалі до заключного туру забрали чимало сил у чернігівців. Вони завершили чемпіонат серією з трьох матчів без перемог, впродовж яких набрали тільки одне очко, проте змагальний характер і боєздатність колективу знайшли своє підтвердження в вольовій перемозі над луганцями – одним із тих суперників, по яких можна робити висновки щодо своєї власної гри.

Лауреат 1-го ігрового дня в номінації «Тренер туру» Favbet Ліги:
Олександр Рябоконь («Десна» Чернігів)
Середній бал – 4,6.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини