Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:31:54

Кубок України. "Десна" - "Ворскла" - 1:2. Коли переможених не судять

24.09.2012   09:20Агенцiя

"Десна" (Чернігів) – "Ворскла" (Полтава) – 1:2 Голи: Кондратюк, 90+5 – Янузі, 9, Будник, 45+1

"Десна": Федоренко - Жук, Каваців, Мельник, Бриль (Кондратюк, 72) – Луценко, Кобець, Стеценко, Бовтрук – Чепурненко (Малюк, 83) – Бровкін (Черненко, 77).
"Ворскла": Казаков – Даллку, Матвєєв, Ткачук, Западня (Вовкодав, 46) – Чеснаков, Краснопьоров, Скляр – Янузі, Лієтава (Єрьоменко, 70), Будник (Кривошеєнко, 78).
Попередження: Чеснаков, Ткачук – Луценко

Чернігівські футболісти опинилися в досить складній ситуації – за тиждень їм довелося грати відразу три поєдинки. Причому наступна гра в рамках чемпіонату проти хмельницького "Динамо" навіть була перенесена на два дні – з 29 на 27 вересня, що ще більш ускладнило долю команди. Багато хто був переконаний, що через це чернігівці пожертвують кубковою грою. Мовляв, все одно далеко пройти не вдасться, а поразкою від клубу Прем’єрі-ліги ніхто дорікати не буде. Після гри такі "експерти" змушені будуть надовго замовкнути.

"Ворскла" вийшла на поле чернігівського стадіону не оптимальним, але й зовсім не дублюючим складом. Маркоскі – дискваліфікований, Долганський підхопив якусь інфекцію, Безус отримав незначне ушкодження перед грою… По суті, тренерський штаб полтавчан вирішив дати відпочинок лише Селіну. І, швидше за все, вже на 5-й хвилині пожалкували про це. Адже саме з зони відповідальності лівого захисника Луценко в боротьбі з Западнею зробив м’який акуратний навіс на лінії воротарського майданчика, де Бровкін виграв повітряну дуель у Матвєєва і пробив в поперечину воріт.

За хвилину чернігівці створили ще один гольовий момент. Після невдалої спроби Чепурненка пробити ножицями через себе, м’яч парашутом полетів за спини захисникам, куди, уникнувши офсайду, рвонув Луценко. На щастя для "ворсклян" Казаков встиг вийти з воріт і грудьми відбив потужний удар з льоту – руки виставляти вже не було часу.
Такий активний початок жодним чином не приголомшив "Ворсклу" - за дві хвилини гості відповіли голом. Після подачі кутового і рикошету Янузі і м’яч перетнулися на п’ятачку біля воріт "Десни", і албанський форвард вже падаючи встиг завдати удару, який став для Федоренка непосильним.

Після цього команди взяли невелику паузу, протягом якої в контратаки спробували втекти Янузі (його швидкий прохід правим флангом ніхто не підтримав і простріл в центр вийшов безадресним) і Бровкін (обікрав Матвєєва і віддавав небезпечний пас на хід Чепурненку, але того на мить випередив Ткачук). Решту ж часу команди частіше грали в центрі поля. А новий спалах у грі стався вже в середині тайму. Знову, вибачте за слово, "налажав" захист "Ворскли" і Луценка Чеснакову довелося збивати на відстані півметра від карного майданчика ціною жовтої картки.

До речі, оборонці полтавської команди залишили негативне враження. Матвєєв раз по раз помилявся і програв більшість єдиноборств Бровкіну, Западня часто загравався попереду, змушуючи Будника регулярно страхувати зону, Ткачук запам’ятався лише жовтою карткою… Лише Даллку зіграв чудово, але всі враження від своєї гри перекреслив занадто жорсткими сутичками (після одного такого епізоду Бриль з пошкодженням плеча змушений був залишити поле), постійними апеляціями до арбітра і ударом ліктем в голову Стеценку (на щастя для албанця арбітри не помітили.

Повертаючись до згаданого вище небезпечного штрафного – він ледь не завершився голом. Чепурненко класно перекинув стінку, Казаков зумів відбити м’яч в нижньому куті, але на добиванні першим опинився Луценко. Замість удару з гострого кута він м’яко навішує в центр на Бриля, а той з відстані п’яти метрів влучає в штангу! Вдруге каркас воріт рідного стадіону допоміг не господарям.

Знову невелика пауза – і ще один момент для "Десни". Бовтрук, Луценко і Бровкін втекли в контратаку, але півзахисника так і не зуміли віддати точний пас на центрфорварда. Навіс Бовтрука з правого флангу вийшов занадто сильним (Бровкін не дострибнув), а Луценко, повертаючи м’яч з лівого флангу в центр, пробив занадто слабо, і Казаков перехопив навіс.

Здавалося, що "Десна" дотисне, але в компенсований час "Ворскла" продемонструвала, чим відрізняється команда прем’єр ліги, від команди другої ліги. Чернігівці на мить вирішили, що ось-ось вхоплять бога за бороду і пішли на розіграш чергового стандарту занадто великими силами. Як наслідок – перехоплення Краснопьорова, шикарний діагональний пас метрів на п’ятдесят і Будник, ледь увірвавшись в штрафний майданчик з правого флангу невідпорно пробив в ближній кут. М’яч пролетів під рукою Федоренка, який зробив крок в інший бік.

В другому таймі підопічні Олександра Рябоконя теж не почали економити сили. Вже на другій хвилині Бовтрук розхитав Ткачука і пробив поруч зі штангою. Потім Чепурненко з "точки Шеви" навісив у воротарський, де після удару Стеценка рикошет від захисника перетворив потенційний гол на кутовий. За дві хвилини швидка багатоходівка Жук – Бовтрук – Стеценко – Чепурененко завершилась ударом останнього з 20 метрів. Знову поруч зі стійкою.

В ці хвилини "Десна" повністю переважала "Ворсклу", контролюючи гру, пресингуючи суперника на його половині поля… На жаль, забити гол, який би реанімував інтригу, і додатково надихнув чернігівців, так і не вдалося. Чим ближче був фінальний свисток, тим впевненіше грали полтавчани. Лієтава, який займався весь матч невідомо чим, навіть забив гол, але перед тим відверто двома руками штовхнув Мельника в спину.

Міг довести справу до розгрому Єрьоменко, але його потужний удар з лінії штрафного майданчика нейтралізував Федоренко. А на останній хвилині основного часу воротар не почав панікувати після гострого проходу Даллку флангом аж до воротарського майданчика і прострілу, після якого Янузі п’яткою намагався переправити м’яч у ворота. Федоренко обрав правильну позицію і спокійно зафіксував кулю.

А от "деснянці" п’ять доданих хвилин (наприкінці матчу розбушувалися чернігівські ультрас, які змусили міліціянітів шукати порятунку на бігових доріжках – арбітр тимчасово перервав гру) використали. Спочатку Бовтрук пробіг мало не через все поле флангом, але на фініші сил вистачило лише на несильний удар прямо в руки голкіперу. А на останніх секундах колишній гравець "Ворскли" Петро Кондратюк після "пожежі" в захисті полтавчан все ж розмочив Казакова гарматним ударом з 7-8 метрів.

Винагородою за гру до останнього, за бажання стало скандування "молодці", чого не бувало на чернігівських трибунах навіть після впевнених перемог в рамках чемпіонату. А "Ворскла" отримала іншу винагороду – путівку до 1/8 фіналу Кубку.

http://www.ua-football.com/ukrainian/cup/505f48de.html

Останні новини Чернігівщини

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини