Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:25:02

Друга ліга. “Десна” – “Кристал” 1:0

18.04.2012   11:18Агенцiя

“Десна” (Чернігів) – “Кристал” (Херсон) – 1:0 Гол: Гергелюк, 11

“Десна”: Білошапка, Анеліков, Каваців, Гергелюк, Жук (Іванський, 77), Павелько, Акчурін (Грибанов, 62), Гавриленко (Кондратюк, 46), Бовтрук (Малєй, 90+2), Фурта (Сердюк, 82), Чепурненко.

“Кристал”: Карой, Лілик, Щербина (Мазуренко, 46), Масалов, Кузнецов, Сітало (Бакум, 60), Леонов (Нікіщенко, 76), Гайдаржі, Габісонія, Барладим (Решоткін, 87), Соботюк (Михайлов, 65).

Попередження: Фурта – Щербина, Масалов

Стартовий склад “Десни” виявився досить несподіваним, адже відразу четверо беззаперечних гравці основи не вийшли на гру проти “Кристалу”: кращий бомбардир Полтавець, капітан команди Кондратюк, воротар Ширяєв, хавбек Кобець. Та й захисник Гетьман в двох попередніх іграх був в основі…

Натомість, вболівальники отримали нагоду побачити у справі новачків – Гергелюка, Бовтрука, Фурту – не тоді, коли вони виходять на останні кілька хвилин на заміну, а зі старту. І варто зазначити, що ця трійця разом з Чепурненком були чи не найкориснішими гравцями “Десни” у звітному матчі.

Стартові хвилини вийшли не дуже якісними – незіграність давалася взнаки, а в центрі поля не вистачало виважених дій Кондратюка. В таких умовах дуже важливими стають стандартні положення. І вже на 11-й хвилині одне з них дало результат. Спрацювала “вінницька зв’язка” Бовтрук-Гергелюк. Півзахисник навісив з кутового, а найвищий польовий гравець у другій лізі легко на другому поверсі переграв не лише захисників, а й воротаря, який невдало вийшов не перехоплення.

За три хвилини схожий епізод ледь не призвело до нового взяття воріт. Різниця лише у тому, що після розіграшу кутового пас віддавав Анеліков, а головою бив Гавриленко. М’яч пролетів поруч зі стійкою. Після цього гра знову пішла в стилі першої 10-хвилинки: “деснянці” атакували недостатньо вишукано і гостро, щоб створити гольовий момент, а гості просто неспроможні були презентувати бодай якусь контргру.

Активізувалися суперники в останній третині першого тайму. Фурта класно звільнився від опіки Лілика на лівому фланзі і прострілив в район 11-метрової позначки, де сам-самісінький перебував Чепурненко. Форвард “Десни” мав можливість зупинити м’яча, прицілитися і пробити, але вирішив завершити атаку ефектним ударом з льоту. М’яч після такого удару пішов не в напрямку воріт, а вертикально вгору.

Чепурненко такий свій казус намагався виправити в наступній атаці, коли несподівано пробив ду-у-у-уже здалеку (на претензії тренера “почєму нє накрилі?”, капітан гостей відкричався “так 45 мєтров, какоє “накрилі?”) і змусив Карая демонструвати всю свою майстерність, аби перевести м’яч на кутовий, витягнувши його з правої “шістки”.

Після цього херсонці нарешті активізувалися і створили кілька нагод для взяття воріт. Спочатку Сітало пробіг по лівому фланзі більше ніж півполя, увірвався до карного майданчика, наблизився до воротарського і… копнув ногою повз м’яч. Потім після удару Щербини м’яч влучив у поперечину, але сталося то вже після свистка арбітра про фол в нападі. До речі, капітан “Кристалу” цілком міг в цьому епізоді отримати жовту картку, яка стала би для нього другою в матчі – можливо саме тому на другу половину зустрічі він, від гріха подалі, поступився місцем на полі партнеру по команді. А за хвилину до перерви Габісонія ударом метрів з 20 змусив Білошапку витягуватися у весь зріст, аби не пустити м‘яч в нижній кут воріт.

Втім, останнє слово в першому таймі сказали господарі. Фурта прийняв м’яч на груди на куті воротарського майданчика і, не давши йому опинитися на землю, несподівано з розвороту з-під захисника пробив в ближній кут. Карой впорався з ударом на відмінно.

Друга половина гри почалась з атак “Десни”, футболісти якої прагнули забити вдруге, аби не нервувати в останні хвилини. Навіс Жука з правого флангу ледь не перетворив в гол Кондратюк, якого цілком логічно тренерський штаб чернігівської команди випустив на поле після перерви. Нажаль його удар з 8 метрів заблокували відразу два захисника, що кинулися під м‘яч.

Ще за дві хвилини Бовтрук ледь не записав в свій актив другу гольову передачу. Він віддав класний, а головне своєчасний пас на хід Фурті, а той, вискочивши сам на сам з голкіпером “Кристалу”, пробив в дальній кут. М’яч просто “облизав” стійку і залишив межі поля.

Нова атака “Десни” – і знову Бовтрук на правому фланзі залишає в дурнях суперників, віддає пас на Чепурненка, але з його навісу на лінію воротарського майданчика Грибанов зумів створити лише гольовий момент, а не гол. М’яч просвистів над поперечиною.

Подвоїти рахунок господарям швидко не вдалося, а тому з кожною наступною хвилиною “Десна” починала грати все обережніше, не атакуючи великими силами. Як наслідок – гра знову заспокоїлася і стала нагадувати одну з ознак революційної ситуації, коли одні не можуть, а інші не дуже й хочуть, віддаючи перевагу синиці в руках.

Щоправда, гості ще раз збігали в атаку і навіть знову влучили в поперечину, але знову зробили це після порушення правил. Цього разу відзначився Михайлов, для якого арбітр також пожалкував жовтої картки.

http://www.ua-football.com/ukrainian/2a/4f8e62da.html

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини