Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 10:39:03

Футбольним вболівальникам пропонують прямі трансляції "Євро-2016" у самому центрі Чернігова

14.06.2016   08:04Агенцiя

Чернігівські футбольні вболівальники відтепер мають комфортне місце, де можна переглянути матчі «Євро-2016» та спільно повболівати за українську збірну.

Починаючи з неділі, 12 червня, протягом усього європейського турніру у Блакитному залі колишнього кінотеатру ім. Щорса у прямій трансляції демонструватимуть футбольні поєдинки. Про це повідомили під час прес-брифінгу, який пройшов 13 червня у приміщенні цього закладу.

Як зазначила директор Департаменту сім’ї, молоді та спорту ОДА Ніна Лемеш, перегляд матчів «Євро-2016» – спроба створити в кінотеатрі свого роду клубний зал для спортивних вболівальників. Якщо все вдасться, то надалі тут транслюватимуть також змагання Олімпійських та Паралімпійських ігор. Тож чернігівці зможуть згуртовано вболівати за наших земляків, які представлятимуть Україну на наймасштабніших міжнародних спортивних форумах. У подальших планах також організація переглядів інших змагань як всеукраїнського, так і світового рівня. На такі трансляції, зокрема, запрошуватимуть вихованців дитячо-юнацьких спортивних шкіл задля популяризації спорту серед дітей та молоді.

Така ідея ОДА співпадає з позицією Міністерства молоді та спорту України, яке вбачає у подібних заходах гарний привід для заохочення молоді займатися спортом.

На переконання голови Громадської ради при облдержадміністрації Вадима Антошина, одного з ініціаторів цього проекту, створення такої зони переглядів спортивних змагань додасть нових можливості і для кінотеатру. Наразі облдержадміністрацією з урахуванням думки громадськості опрацьовується формат подальшої роботи закладу. Він має перетворитися для чернігівців та гостей міста на соціально-культурний центр.

Активно долучається до організації своєрідної фан-зони і обласна федерація футболу. Зокрема, ними заплановано для вболівальників проведення тематичних конкурсів. Також є думки щодо запрошення на зустрічі із фанами провідних футболістів області, а можливо, навіть Андрія Ярмоленка, чиє виховання як спортсмена відбувалося саме на чернігівських стадіонах. Такі плани озвучив перший заступник голови обласної федерації футболу Анатолій Свистун.

До речі, учора вже відбулася перша, тестова, трансляція матчу Україна – Німеччина. Організатори проекту переконані, що вболівальники зацікавляться таким форматом. Адже широкий екран дає ефект присутності на стадіоні. А «живий» перегляд створює у залі особливу атмосферу, яка пробуджує почуття єдності та патріотизму.

До того ж, такі перегляди для всіх бажаючих – безкоштовні. Головна умова – заборона на вживання спиртного та паління, а також обов'язкове забезпечення громадського порядку.

Останні новини Чернігівщини

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

Новгород-Сіверські поліцейські розшукали та повернули додому зниклу неповнолітню 09:36

16 квітня до поліції надійшло повідомлення від жительки Семенівської громади про зникнення її 16-річної онуки.

На Чернігівщині поліцейські вилучили незаконну зброю та вибухівку 09:34

В ході санкціонованого обшуку в господарстві мешканця одного з сіл Чернігівського району слідчі поліції Чернігівщини спільно з оперативниками регіонального Управління стратегічних розслідувань вилучили незаконну гладкоствольну зброю, ручну гранату із запалом до неї, запас тротилу та набоїв.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини