Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 21:36:46

У районному центрі зростають кращі бійці України, Європи й світу

20.02.2016   12:10

В нашій області швидко розвивається новий різновид єдиноборств – хортинг.

Це визнають розробники хортингу, задуманого як український національний вид спорту. А на Чернігівщині в свою чергу центром розвитку цього бойового мистецтва є Семенівка, де вже вдруге відбувся чемпіонат області.

30-40 секунд – і двобій завершено. Здається, таке можна побачити тільки в кіно. Або на чемпіонаті області з хортингу, що пройшов у Семенівці. І це не показовий виступ, а справжній поєдинок. А ця швидкість і вправність дій – показник рівня підготовки бійців. Чемпіонат зібрав спортсменів з Семенівки, Чернігова, Ніжина, Новгорода-Сіверського й Козельця.

Чемпіонат області пройшов удруге – обидва рази невипадково в Семенівці, адже в місцевій ДЮСШ тренуються чемпіони України й світу. Ця школа – гордість обласної Федерації хортингу, розповідає її керівник Павло Коровкевич.

Учасники змагань – від дітей 7 років і до дорослих. Даниїл Горєлий, представник Семенівської ДЮСШ, переміг у двох вікових групах: своїй (а цьому одинадцятикласнику — 17) і в дорослій (18-35 років). А на минулому чемпіонаті змагався в двох вагових категоріях: при власній вазі 70 кг бився в категорії 80 кг і переміг. Сам пояснює це не тільки фізичною, а й моральною та інтелектуальною підготовкою, притаманною хортингу, а ще підтримкою близьких.

Чемпіонка області Марина Меднікова підкреслює, що займаються в секції тільки за умови гарного навчання в школі.

Хортинг передбачає кілька напрямків: крім двобоїв, в яких є і ударна, і борцівська техніка, є ще показові виступи, воєнно-прикладний напрям, а загалом – ціла система виховання. Розроблені навчально-методичні програми для всіх вікових груп. Це й привертає до занять і новачків, і тих, хто нещодавно займався іншими видами спорту.

Для всіх учасників чемпіонат – це підготовка до всеукраїнських змагань, які пройдуть у березні.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини