Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 13:25:48

Перша ліга. Динамо-2 і Десна обмінялися "дальнобоями"

07.05.2015   07:44Агенцiя

Динамо-2 і Десна – немов рідні: завдяки тому, що команди не тільки постійно змагаються один з одним у першій лізі, але і регулярно зустрічаються в спарингах і на товариських турнірах, вони добре знайомі з можливостями один одного. Ну, як тут здивуєш суперників якоюсь новинкою, сюрпризом?.

Тим не менш, на цей раз склади суперників вийшли не без «родзинки». Господарі вже традиційно змушені експериментувати з центром півзахисту: поруч з Исраиловым вийшов номінальний центрбек Скидан, а Яремчук, грає форварда в відтягненні, розташувався над ними. Також дещо перебудували свій склад гості. В виду травм Агапова і Козака атака чернігівців вкотре перебудувалася – Тимченко залишився в запасі, а на вістрі на цей раз не було єдиного «центру тяжіння» – туди зміщувалися різні гравці, а територіально частіше висувався вперед Кісіль, якому з глибини допомагали Картушов, Крамар, Скепський.

Завдяки цьому група атаки «сіверян» виглядала мобільного та трудноопекаемой. І розігрувалися швидкі комбінації: так, після навісу Картушова і дотепною знижки Крамара в дотик пробивав з лівої ноги Скепський – воротар господарів накрив м'яч. Також захисникам господарів довелося переривати кілька небезпечних подач в штрафну, а після штрафного у виконанні чернігівців і Волинець змушений був у стрибку грати на виході. Ще один сольний рейд Картушов завершив сильним ударом під поперечину, але воротар виручив динамівців. А після чергової швидкої атаки Скепський спрямував м'яч над поперечиною.

Але при цьому відчувалося, що і господарі отримали установку на удари з різних позицій. Спершу пристрілювання провів Яремчук – відвоювавши м'яч у суперника, він тут же пробив з лівої ноги – поруч зі штангою. Спробував щастя і Ісраїлов – з правого кута штрафного майданчика він намагався закрутити м'яч у дальню дев'ятку, але м'яч розминувся з хрестовиною на якихось півметра. Трохи пізніше Гемега не влучив у дальній кут, отримавши передачу від Поляруса під час швидкої контратаки. Та й сам Полярус встиг пробити над поперечиною метрів з 15-ти. За кількістю ударів суперники явно виконали первотаймовый норматив, залишалося перетворити кількість в якість.

І вже на початку другого тайму гостям довелося похвилюватися. Спершу, включивши швидкісний дриблінг, прорвався в штрафну Полярус, однак на удар сил не наэкономил. Потім Сітало довелося виносити м'яч після гострого навісу Гемеги. Невдало використовували господарі і ще одну гостру атаку – після передачі Чорноморця Хобленко опинився з м'ячем спиною до воріт. Сам бити не став, а Яремчук після його знижки пробив дуже неточно. У свою чергу, гості робили вилазки нечасто, але з загостреннями. Запам'ятався черговий гострий, але неточний удар Скепського. Він, як і Сухомлинов, явно намагався показати себе перед рідною командою.

Хто знає, як би складалася гра, якби в якийсь момент господарі не зіграли нестандартно. Багатоходова комбінація з участю Поляруса, Хобленко і Яремчука продовжилася пасом останнього на Ісраїлова. А киргизький збірник, ледь прийнявши м'яч метрах у 23-х від воріт, одразу ж зважився завдати обвідного удару з лівої ноги – 1:0. Ось тут би і закріпити перевагу, тим більш, що і «заготовки» для цього були. Але Яремчук, двічі опинившись на ударній позиції, так і не вичавив з цього нічого. У першому випадку у боротьбі з Єлісєєвим він впав на газон, заробивши лише попередження від судді за симуляцію. У другому – після передачі Хобленко – він став приймати м'яч, хоча, як здалося з боку, міг просто пробити (у підсумку з ударом Поляруса впорався воротар). Ще одним точним ударом відзначився Гемега, хоча він як раз був недалеко від істини.

Однак замість другого голу господарів ініціативу потихеньку перехопили гості, перевівши гру ближче до чужих воріт. І удача віддячила їм за це. «Жителям півночі» випало відразу два штрафних – перший, зароблений ледь з'явилися на полі Кондратюком, завершився незрозуміло. Але другий, який Крамар виборов трохи правіше, майже по центру, виявився фатальним для господарів. Сильний удар Картушова прийняла на себе стінка (конкретно, здається, Морозенко), і м'яч рикошетом потрапив точно в дальню дев'ятку – 1:1.

І адже був шанс у динамівців повернути собі перевагу! Але «джокери» не змогли скористатися чудовим шансом вже через кілька хвилин після прикрого пропущеного м'яча. Спершу Маїк, відгукнувшись на передачу з правого флангу, встиг прийняти м'яч, і відмінно пробити низом – Сітало виручив гостей. Тут же Полярус підібрав і катнув м'яч під удар Савченко – той вклав всю силу, але елементарно не потрапив по воротах. Тут же розганяв швидку контру Гемега, однак, протягнувши м'яч півполя, в підсумку той навісив, то зовсім худосочно пробив. А ще один потенційно небезпечний штрафний від Савченко без проблем відбив воротар кулаками чернігівців.

Нічия – звичайно, не той результат, про який мріяли господарі, а от для гостей його можна назвати прийнятним. Загалом, команди порадували агресивністю і численними ударами з різних позицій, ось тільки над ефективністю цих дій та реалізацією у цілому їм доведеться ще чимало попрацювати... Динамо-2 (Київ) – Десна (Чернігів) – 1:1 Голи: Ісраїлов, 61 — Картушов, 82 Динамо-2": Волинець, Трубочкін, Братков, Болденков, Чорноморець, Скидан (Морозенко, 73), Ісраїлов (Савченко, 77), Гемега (Акубардія, 87), Яремчук, Полярус, Хобленко (Маїк, 73). Запасні: Бущан, Петров, Панфілов. Тренер: Вадим Євтушенко.

Десна:
Сітало, Жук, Єлісєєв, Мельник, Каваців, Сухомлинов, Щедраков (Деребчинский, 76), Крамар (Чуланов, 90+5), Скепський (Кондратюк, 77), Картушов, Кисіль (Бовтрук, 71). Запасні: Шевченко, Смалько, Тимченко. Тренер: Олександр Рябоконь 16:00. Київ. Стадіон «Динамо» імені Валерія Лобановського.
Арбітр: Максим Козиряцкій (Запоріжжя).
Асистенти: Валерій Кисельов (Суми), Ігор Сидорук (Сумська обл.
Резервний арбітр: Денис Шурман (Київська обл.
Інспектор: Ігор Павленко (Вінниця).

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.