Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 04:03:36

Одинадцятирічна Юліана Лисенко - переможниця Відкритого турніру з дзюдо

10.12.2014   11:53Агенцiя

У Чернігові відбувся «Відкритий турніру серед юнаків із дзюдо» на приз громадської організації «Громадський актив України».

Результати учасників були настільки вражаючими, що організатори вирішили окремо розповісти про учасників, за яких найбільше уболівали  присутні глядачі, та про тренерів, які привели цих спортсменів до перемоги.

Отже, перемогу в одній ваговій категорії здобула одинадцятирічна мешканка Чернігова - Лисенко Юліана. Спортсменка у своїй ваговій категорії була заявлена з хлопцями. Два рази у  попередніх поєдинках здобувала перемогу й у вирішальному двобої не дала шансу перемогти своєму супернику.

Як розповідає Юліана, вона займається зовсім не жіночим видом спорту,  але їй подобається саме дзюдо.

Однокласники дівчини знають про її здобутки у спорті.  Хлопці, може, трохи побоюються дівчину та заздрять їй. Але, як сказала спортсменка, вона не відпрацьовує спортивні прийоми на однокласниках та друзях у дворі, а тому вони її не бояться. У неї нормальне дитинство та розуміючі друзі.

Батьки Юліани теж спортсмени, вони є прикладом для своїх доньок, які рівняються і дуже хочуть бути схожими на них. Сестра Юліани,  до речі, теж брала участь у змаганнях. Дівчата дуже підтримували одна одну.  Вже після фінального поєдинку спортсменка розповіла, що хоче у спорті досягти вагомих результатів  і здобути найпрестижніші нагороди. 

Окрім дзюдо, Юліана займається музикою. Одразу після свого виступу вона, не дочекавшись завершення змагань та отримання своєї нагороди на церемонії вручення, поїхала з татом на концерт до музичної школи, де на неї вже чекали.

Про музичне захоплення своєї спортсменки знає її тренер  Олініченко Тетяна  Олегівна: «Зараз немає нічого поганого, що дівчина розвивається у різних напрямках. Вона показує хороші результати у спорті, у музиці, напевно, також має непогані досягнення, та нею пишаються викладачі. Зараз Юліані ще рано визначатись з пріоритетом, але, думаю, що вже згодом їй потрібно буде визначитись із  напрямком, у якому вона хоче досягти високих результатів. Сьогодні і Лисенко Юліана, і Кобзаров Деніс, і Либін Євген мають  усі шанси зайняти високі місця у своїй ваговій та віковій категорії, а за умови тренувань та дотримання спортивного режиму – стати у подальшому світовими чемпіонами».

Тренер зазначила, що завдяки допомозі  таких небайдужих людей  як Петро Пекур та  його «Громадський Актив України»,  які надають спортсменам зали для тренувань на вигідних умовах, діти мають можливість займатись спортом. Вони можуть удосконалювати свою майстерність, але їм не вистачає терпіння на тренуваннях. Неможна сказати, що вони лінуються. Але все ж вони діти, які  тільки й  думають, як найшвидше  завершити тренування та зайнятись своїми справами.

До речі, організатори також побачили, що одразу після своїх виступів багато спортсменів беруть до рук телефони та гаджети,  діляться своїми враженнями та результатами з друзями у соціальних мережах. Залежність саме цих дітей від соціальних мереж та мережі  Інтернет не є такою катастрофічною,  як,  наприклад,  у їх однолітків, які в мережі проводять набагато більше часу.

Головний суддя турніру Мараденко Ігор Олексійович, передивившись декілька записів учасників змагань із їх сторінок, зазначив, що спортсмени дають приклад своїм друзям та однокласникам займатись чимось корисним, а не проводити багато часу за комп’ютером. Як видно з публікацій, йде обговорення результатів змагання, привітання переможців. Однолітки бачать показники своїх друзів,  і це їх підштовхує  до певних позитивних дій. Потрібно пам’ятати, що це діти, і це їх перші кроки у спорті. Не можна на 100% їх обмежувати у  відпочинку та спілкуванні з друзями, змушувати весь час приділяли тренуванням. Сьогодні саме ці діти займаються спортом, показують гарний приклад своїм одноліткам, а соціальні мережі у цьому відігріють роль інформаційного  засобу.

До теми: Нові досягнення Чернігівського спорту

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.