Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 13:57:12

Шахова сенсація чемпіонату області

05.05.2014   08:14Агенцiя

Нова федерація шахів Чернігівської області (президент Ю. Тарасовець) презентувала себе 2014 року проведенням фіналу відкритого чемпіонату області з шахів серед чоловіків, який відбувся у розважальному комплексі «Градецький», що в м. Чернігові, з 21.03.2014 р. по 23.03.2014-го та 29.03.2014 — 30.03.2014.

У змаганні взяло участь 60 шахістів — найбільша кількість за всю історію проведення чемпіонатів області, серед яких майстер спорту, майстер ФІДЕ, 22 кандидати в майстри спорту, 35 першорозрядників та другорозрядник. 44 шахісти представляли обласний центр, 16 прибуло з інших міст і районів області. 

Найстаршим учасником чемпіонату був кандидат у майстри спорту з Чернігова Михайло Шека, якому пішов 83-й рік, а наймолодшим виявився 8-річний першорозрядник з обласного центру Назар Лаптій. Єдина жінка, котра гідно боролася з чоловіками, — чемпіонка України до 10 років, тринадцятирічна першорозрядниця, чернігівка Олександра Андросова. Змагання відбувалося за швейцарською системою в 9 турів з контролем часу 1 год. 15 хв. до кінця партії кожному з учасників.

З першого і до останнього туру на шахівницях тривала запекла боротьба. Одразу троє шахістів набрало по 7 очок, і лише додаткові показники на­звали чемпіона області, яким став майстер спорту Олексій Крупко (5 перемог, 4 нічиї). Сенсаційними стали результати двох першорозрядників із Чернігова — Ігоря Кабанова та Ігоря Лук’яниці, котрі за такої ж кількості очок посіли відповідно друге й третє місця, причому кожен із них виграв більше партій, ніж чемпіон, а другий призер виконав іще й норму кандидата в майстри спорту.

Доробок минулорічного чемпіона області, кандидата в майстри спорту з Ніжина Володимира Михальського, становив 6,5 очка (четверте місце), а майстер ФІДЕ Олег Тука, набравши 6 очок, став сьомим.

Серед приїжджих шахістів кращий результат показав кандидат у майстри спорту з Ріпок Леонід Мельниченко — 5,5 очка (11-те місце).

1-ше та 2-ге місця серед шахістів-пенсіонерів посіли ніжинець Михайло Радик і чернігівець Григорій Дмитренко. Серед першорозрядників перше та третє місця вибороли чернігівці Владислав Симоненко й Петро Крищенко, а другим став представник Ічнянщини Сергій Землянов.

Лауреатами 14 заохочувальних спонсорських призів стали шахісти різних вікових категорій, які посіли в чемпіонаті 1-ше — 8-ме місця, а також призери серед першорозрядників (1-ше — 3-тє місця), пенсіонерів (1-ше — 2-ге місця ), приїжджих (1-ше місце).

Перший турнір нової федерації шахів відбувся на досить високому рівні та отримав схвальні відгуки його учасників.

Насамкінець хочу зазначити, що 15.01.2014 р. Чернігівське міське управління юстиції видало свідоцтво про реєстрацію нової федерації шахів Чернігівської області. Основною метою її створення є сприяння розвитку шахів у нашій області, підвищення їх ролі у всебічному і гармонійному розвитку особи, зміцнення здоров’я та формування здорового способу життя.

Нині від шахістів нашої області надійшло 54 заяви про вступ до нової шахової федерації.

Нагадую: згідно зі Статутом членом федерації може стати особа, котрій виповнилося 14 років та яка подасть заяву про вступ до неї і сплатить щорічний членський внесок. Для неповнолітніх, пенсіонерів та інвалідів він становить 10 грн., для решти ж громадян — 20 грн.

Отже, для шахістів, котрі виявили бажання стати членами нової шахової федерації, двері останньої завжди відкриті.


І. Остах, віце-президент федерації шахів Чернігівської області, кандидат у майстри спорту з шахів

 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини