Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:53:58

Крамар: "Десна у матчі з Шахтарем буде викладатися на кожному клаптику поля на всі 100%"

22.03.2014   12:31Агенцiя

Новобранець чернігівської Десни розповів, чого чекає від весняної частини Favbet Ліги 1 та чвертьфінального матчу кубка проти чемпіонів країни.

Не так багато гравців із Прем’єр-ліги перебралися під час цього зимового антракту в дивізіони більш низького рангу. Антон Крамар, котрий змінив ФК Севастополь на Десну, – один із них. У розмові з універсальним напівзахисником ми спробували дізнатися, що спонукало його на такий крок, чого чекає він від найближчого матчу із Шахтарем і які враження має від знайомства із чернігівською командою. 

– Останнім часом ви грали у контрольних матчах Десни, а нині ваше прізвище з’явилося у заявці чернігівців. Тепер уже можна офіційно вас назвати гравцем Десни?

– Так, контракт підписав. До кінця сезону буду гравцем чернігівської команди.

– Хто запропонував вам перейти до Десни?

– Головний тренер чернігівців Олександр Рябоконь. Ми з ним давно знайомі, разом працювали ще у черкаському Дніпрі. Тому коли він мені зателефонував і запропонував перейти у Десну, я відразу ж погодився.

– У січні, коли Десна грала на Меморіалі Макарова, вас у її складі ще не було. Коли ви приєдналися до чернігівців, на якому етапі підготовки?

– З Десною почав працювати тоді, коли вони вже займалися в Криму – у Куйбишевому. Першу гру зіграв, здається, проти кіровоградської Зірки.

– Коли ви переходите до команди, де є знайомі тренери і низка гравців, напевно, зайве запитувати, як вас там прийняли?

– Так, звісно. Я давно знайомий із Олександром Дмитровичем, і з іншими тренерами, та й із 90% футболістів раніше грав у різних командах. Тому прийняли мене добре.

– Які іще варіанти розглядали цієї зими? Де могли опинитися, окрім Чернігова?

– Багато було варіантів насправді, але чи можна було їх назвати варіантами? Я вважаю, що правильно, коли тобі дзвонять напряму і пропонують щось, а так… Багато було розмов, але найконкретнішою була Десна.

– Багато футболістів нині їдуть за кордон, у ближнє зарубіжжя. Для вас така можливість приваблива, чи хотілося б грати саме в домашньому чемпіонаті?

– Звісно, я, як і кожен футболіст, хотів би грати вдома на високому рівні, але якщо була б хороша пропозиція з-за кордону, то чому б і не спробувати?

– Багато фахівців вважають, що ви мали б грати на прем’єр-ліговому рівні. Не прикро, що із тієї севастопольської команди, яка завойовувала путівку до Прем’єр-ліги, чимало гравців так і не спробували свої сили на найвищому рівні? Ви от всього тричі на поле виходили, більше за дубль. Те саме стосується Танчика, Новака…

– Я думаю, це ще не кінець. Просто футбол – така штука, де не завжди усе від тебе залежить. Бувають різні ситуації. Тому думаю, що все попереду. Я зіграв три гри, дебютував на цьому рівні, а наступним кроком буде прогрес у цьому напрямку. Хочу зіграти більше у Прем’єр-лізі, краще себе там проявити.

– Багато хто вважає, що Севастополь тяжко пережив відхід Кононова по ходу сезону. Як це відчувалося по ходу сезону зсередини?

– Звичайно, коли головний тренер іде по ходу сезону – це погано. Для всіх це було, щонайменше, несподіванкою. Однак я не сказав би, що для команди це було шоком, севастопольці це пережили.

– Подейкують, що коли йшов Кононов, то уже знав, що у команди будуть проблеми із фінансуванням. А коли футболісти відчули проблеми з виплатою зарплати?

– Я вам скажу, що там таких конкретних проблем не було. Можливо, якісь там мінімальні затримки є, але все, що повинні виплатити – виплачують. Може, бюджет трохи урізали, але загалом ситуація прийнятна.

– Відомі кримські події ви застали у Севастополі, чи на той час уже були у таборі іншої команди в іншому місці?

– Ні, якраз так вийшло, що я на той час команду уже залишив.

– Що кажуть з цього приводу ваші недавні одноклубники? Вони вже готуються до російської Прем’єр-ліги, чи мають намір дограти сезон з нами?

– Ви знаєте, ситуація зараз така, що ніхто не знає, що завтра буде. Чуток ходить багато: чи грати в Росії, чи в Україні, хто залишиться, чи буде ще команда. Але як насправді буде – час покаже.

– Перейдемо до справ вашої нової команди. Десні належить стартувати із кубкового матчу проти Шахтаря. Задоволені саме таким жеребом, чи хотілося простішого суперника?

– Тут є і плюси, і мінуси. Мінус у тому, що це одна із найсильніших команд Європи, тому з нею буде тяжко грати, це факт. З іншого боку – буде дуже приємно зіграти з такою командою, і всі футболісти отримають нагоду показати себе. Це – плюс, адже багато хто ще не грав проти таких команд, і це буде дуже цікаво.

– Особисто ви уже перетиналися із командами такого рівня?

– Так, у поточному чемпіонаті мені пощастило виходити на поле у матчах проти Шахтаря, Динамо, Чорноморця. Але у кубку з донецькою командою за севастопольців не грав, як і проти Дніпра у складі черкасців.

– А ось проти Десни у складі своїх попередніх команд ви грали. Які тоді враження були у вас від чернігівців?

– Дійсно, ще за черкаське Дніпро на кубок грав із Десною, і в чемпіонаті. Команда чернігівська запам’яталася як дуже добротний суперник, котрий завжди був у верхній частині турнірної таблиці.

– Нині ваша нова команда – на п’ятому місці в Favbet Лізі 1. Вболівальникам Десни можна розраховувати на щось більше, значно більше? Які завдання сформульовані на весняну частину сезону?

– Наскільки я знаю, завдання – виходити на кожну гру, щоб здобувати очки. Якоїсь конкретики – «треба перше місце, треба Прем’єр-ліга» – я не чув, але обстановка у команді така, що гравців націлюють на максимальні задачі.

– Зважаючи на те, що ви підписали угоду з чернігівцями всього до літа, по завершенню сезону ви будете знову пробувати сили на найвищому рівні?

– Звичайно. Я думаю, кожен футболіст хоче грати на найвищому рівні. Я – не виняток. Але нині буду віддавати усі сили чернігівській Десні, а після закінчення чемпіонату життя покаже, як буде.

– Ми знаємо вас як універсального футболіста. На яких позиціях ви вже пробували сили в Десні?

– Встиг пограти уже і в центрі півзахисту, і справа, і навіть на атаку.

– У Чернігові вболівальники нині досить активні. Уже встигли з ними познайомитися?

– Ні, поки такої можливості не було. Я сподіваюся, на наш кубковий матч із Шахтарем прийде багато чернігівських фанів, і ми з ними зможемо познайомитися.

– Ви із Черкаської області й починали у тамтешньому Дніпрі. За ситуацією у Славутичі (Черкаси) стежите? Ваші земляки взимку отримали відомого наставника, а днями – нових президента і спонсорів.

– Я там провів більше чотирьох років, починав там свою кар’єру, у мене там знайомих і друзів багато. Тому стежу, причому, не тільки за Славутичем, а й за чемпіонатом Черкаської області.

– Ви родом з міста Сміли. А хто ще із відомих футболістів є вашими земляками? У якому стані футбол на вашій малій батьківщині?

– У Смілі зараз немає навіть команди у вищій лізі чемпіонату області, була команда у другій групі, але й того уже, мабуть, немає. Земляки? Ну, ось, приміром, у Севастополі грав із Олександром Ковпаком. У Зорі грає Іван Петряк. Це із нині діючих.

– А із ветеранів можна назвати динамівця Юрія Мороза – чемпіона світу серед юнаків.

– Так, іще Гречаного. Це із тих, кого я зараз згадав.

– Коли говорю з вами, згадую фантастичний ваш гол за Севастополь у ворота охтирського Нафтовика в пам’ятному матчі без глядачів. Його й можна назвати вашим найкращим влучанням?

– Одним із найкращих – можна сказати так. Хоча були й кращі.

– Поговоривши про приємне, можна перейти й до найбільш нагального. Чого чекати вболівальникам від Десни у матчі проти Шахтаря?

– На кожному клаптику поля ми будемо викладатися на всі 100%, це ми гарантуємо від себе. Я думаю, наш матч із Шахтарем буде цікаво подивитися вболівальникам. Дуже сподіваюся, що нам вдасться продемонструвати змістовну гру.


http://football.ua/ukraine1league/news/232607.html

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини